Η πρόληψη των πυρκαγιών στη συνάντηση Καραμανλή- Παυλόπουλου - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
25
Νοέμβριος
Back

Η πρόληψη των πυρκαγιών στη συνάντηση Καραμανλή- Παυλόπουλου

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για την προετοιμασία της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να μην επαναληφθεί η περσινή τραγωδία με τις πυρκαγιές είχε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «το ενιαίο πλέον Υπουργείο Εσωτερικών επιτρέπει έναν καλύτερο, πιο αποτελεσματικό σχεδιασμό σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία από τις πυρκαγιές. Η περσινή τραγική εμπειρία δεν μπορεί και δεν πρέπει να επαναληφθεί και σ’ αυτό έχει συμβάλει όχι μόνο η προετοιμασία την οποία κάναμε, αλλά γενικότερα και οι πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει, σε ό,τι αφορά τη συνεργασία μας και με άλλες χώρες», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Και πρόσθεσε: «Στην πρόσφατη συνάντηση που είχα στο Παρίσι με την Υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, ξεκίνησε να γίνεται πράξη αυτό το οποίο είχε, από τον Ιούλιο του 2006 ο κ. Sarkozy ως Υπουργός Εσωτερικών, προτείνει και είχαμε αποδεχθεί δηλαδή τη σταδιακή διαμόρφωση μιας Πολιτικής Προστασίας σ΄ ευρωπαϊκό επίπεδο. Είχα τονίσει όταν γύρισα από το Παρίσι, ότι ήδη ξεκίνησε η διμερής συνεργασία με τη Γαλλία, θα προστεθούν και άλλες χώρες, γιατί είναι κοινά τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει η Μεσόγειος γενικότερα».

Παράλληλα ο κ. Παυλόπουλος ενημέρωσε τον Κώστα Καραμανλή για την πορεία εκτέλεσης του Ειδικού Επιχειρησιακού Προγράμματος για τη δημόσια διοίκηση και τη συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, ενώ σε ότι αφορά τη διοικητική Μεταρρύθμιση επανέλαβε ότι «θα ολοκληρώσει και η ΚΕδΚΕ το συνέδριό της στα μέσα του Ιουνίου και στη συνέχεια θα υπάρξει συνάντηση του Πρωθυπουργού με την ΚΕδΚΕ και την ΕΝΑΕ, ώστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα που σας έχω δώσει να προχωρήσουμε στον τελικό διάλογο για να μπορέσουμε να φέρουμε το νόμο στη Βουλή».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!