Η «λίστα Σταμάτη» στο τραπέζι των αρχηγών - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
13
Ιανουάριος
Back

Η «λίστα Σταμάτη» στο τραπέζι των αρχηγών

Η λίστα των οργανισμών που πρόκειται να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν (η γνωστή λίστα Σταμάτη) που σβήνεται και ξαναγράφεται αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, να τεθεί στο τραπέζι της σημερινής συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών.  Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, η λίστα με τους οργανισμούς που πρόκειται να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν θα εγκριθεί από τους πολιτικούς αρχηγούς.

Αν και μετά την παράταση που έδωσε η τρόικα μέχρι το Σεπτέμβριο, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού αλλά και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μ. Βολουδάκης, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, φαίνεται να έχουν «χαλαρώσει», η «λίστα Σταμάτη» περιέχει ορισμένους Οργανισμούς οι οποίοι θεωρούνται «εύκολοι».

Με αυτή την έννοια κατά τη σημερινή συνάντηση αναμένεται να αναζητηθεί ένα κοινός τόπος σε ένα μίνιμουμ αριθμό ΝΠΙΔ (κυρίως) που πρόκειται να καταργηθούν, ώστε η κυβέρνηση να αποκτήσει μία αφετηρία για να «πιάσει» το στόχο των 2.000 απολύσεων.

Στο στόχαστρο «μεγάλος οργανισμός» και ΝΠΙΔ δήμων

Το άγχος όμως του υπουργού Επικρατείας Δ. Σταμάτη, του γενικού γραμματέα στον πρωθυπουργό Δ. Βαρτζόπουλου και του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι να βρεθεί ο μεγάλος (ή οι μεγάλοι) οργανισμός που θα καταργηθεί ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 2.000 απολύσεων αρχικά και κατόπιν των υπόλοιπων 2.000 που, σύμφωνα με τη συμφωνία με την τρόικα, θα πρέπει να γίνουν μέχρι τα τέλη του 2014. Στο πλαίσιο αυτό έχουν εξεταστεί, μεταξύ άλλων, τα ενδεχόμενα «λουκέτου» σε ΜΟΔ, ΑΠΕ και ΕΡΤ.

Επιπλέον, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, εξετάζεται προσεκτικά η λίστα με τα ΝΠΙΔ και τα ΝΠΔΔ των δήμων, ώστε να μεγαλώσει η δεξαμενή των υπό απόλυση υπαλλήλων.

Διαβάστε επίσης

Μακεδονία -Θράκη: Στο στόχαστρο 225 Νομικά Πρόσωπα δήμων

Στα κάγκελα για τις καταργήσεις
Το αντιρατσιστικό στο επίκεντρο της συνάντησης των 3 αρχηγών
Αναστάτωση από τα σενάρια για «λουκέτο» στην ΕΡΤ

Νομικά Πρόσωπα ΟΤΑ: Ετοιμάζουν απολύσεις ανά Αποκεντρωμένη

Νέο «όχι» της ΚΕΔΕ σε κατάργηση ή συγχώνευση ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ των δήμων

Αττική: Στο στόχαστρο 86 Νομικά Πρόσωπα των δήμων

«Προχωρά κανονικά η διαδικασία για τις αποχωρήσεις»

Σαμαράς: «Ποιος λέει όχι στις απολύσεις, όταν προσλαμβάνουμε νέους;»

Νομικά Πρόσωπα Δήμων: Στόχος η μείωση κατά 30%

Απολύσεις: «Λίστα Σταμάτη» με 34 Οργανισμούς

Οι αρχηγοί αποφασίζουν αρχές Ιουνίου για τις απολύσεις

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!