Η κυβέρνηση παρουσιάζει το δικό της σχέδιο εφαρμογής της συμφωνίας για το προσφυγικό

H άμεση εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ των 28 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ με τον Τούρκο πρωθυπουργό, αποτέλεσε αντίκειμενο έκτακτης ευρείας σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με την επίσημη κυβενητική ενημέρωση, εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι για τη διοικητική και επιχειρησιακή προετοιμασία. Η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει σήμερα το δικό της σχέδιο εφαρμογής και θα ζητήσει τη συνδρομή της Επιτροπής και των κρατών-μελών για την άμεση και απρόσκοπτη υλοποίηση της συμφωνίας.

Η κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και συμμετείχαν ο Υπουργός Επικρατείας Α. Φλαμπουράρης, ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Ν. Ξυδάκης, η Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητική Εκπρόσωπος Ο. Γεροβασίλη, ο Γ.Γ. του Πρωθυπουργού Δ. Τζανακόπουλος, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γ. Ταφύλλης, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Β. Καλπαδάκης και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό Γ. Κυρίτσης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΥΡΩΠΗ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!