Η κυβέρνηση δεν φοβάται την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο

Στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Χαριλάου Τρικούπη δεν φοβούνται καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου στο οποίο θα περιληφθεί η συμφωνία με την Τρόικα. Για το λόγο αυτό, το πολυνομοσχέδιο δεν θα κατατεθεί σε ένα μόνο άρθρο, αλλά θα «σπάσει» σε δύο ή τρία άρθρα, ένα εκ των οποίων θα περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ σε ένα ή δύο άρθρα θα περιλαμβάνονται οι μεταρρυθμίσεις που υπαγορεύονται από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και οι φορολογικές ρυθμίσεις.

Μέχρι στιγμής έχει αντιδράσει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Χαρακόπουλος στις αποφάσεις για το γάλα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ενστάσεις εκφράζουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γ. Ντόλιος, ο Μ. Κασής και ο Γ. Κουτσούκος. Ωστόσο, η κατάσταση θεωρείται απολύτως ελεγχόμενη από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους και μάλιστα υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορεί να υπερψηφίσουν και κάποιοι από τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εύχονται να στηρίξει το πολυνομοσχέδιο η ΔΗΜΑΡ για να σηματοδοτηθεί με αυτόν τον τρόπο η δυνατότητα επιστροφής της στην κυβέρνηση, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΒΟΥΛΗ, ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!