Η κυβέρνηση «αδειάζει» τον «γκαφατζή» Τζιτζικώστα για ΧΑ, ΠΑΣΟΚ - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
14
Αύγουστος
Back

Η κυβέρνηση «αδειάζει» τον «γκαφατζή» Τζιτζικώστα για ΧΑ, ΠΑΣΟΚ

Τη διπλή «γκάφα» του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας (κάλεσε τη Χρυσή Αυγή στην παρέλαση και στη συνέχεια χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ «εγκληματική οργάνωση») που δημιούργησε κυβερνητική κρίση «μαζεύει» η κυβέρνηση, «αδειάζοντας» τον Α. Τζιτζικώστα.

Συγκεκριμένα, με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με δήλωσή του καλεί τον περιφερειάρχη να κάνει διορθωτική δήλωση: «Όταν κάποιος κάνει μια γκάφα, το μόνο χειρότερο είναι να κάνει μια νέα γκάφα για να την καλύψει. Ο κ. Τζιτζικώστας οφείλει άμεσα να προβεί σε διορθωτική δήλωση», τονίζει ο κ. Κεδίκογλου.

Τζιτζικώστας: «Διευκρινίζει» για ΠΑΣΟΚ, επιμένει για ΧΑ

Εν τω μεταξύ ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας με νέα (διορθωτική) δήλωσή του που στάλθηκε την ίδια ώρα με αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου επιχειρεί να ανασκευάσει τονίζοντας ότι δεν είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση:

«Σε ότι αφορά το ζήτημα της δήλωσής μου σε τηλεοπτική εκπομπή σήμερα το πρωί θέλω να διασαφηνίσω ότι: Όπως ξεκάθαρα δήλωσα και στην τηλεοπτική εκπομπή στην οποία ήμουν προσκεκλημένος σήμερα το πρωί, δεν υπονόησα και δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση. Καταδικάζω με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια διαστρέβλωσης της ξεκάθαρης τοποθέτησής μου.  Το παράδειγμα που μεταχειρίστηκα ήθελε να καταδείξει ότι η μη τήρηση του νόμου και η θεσμική εκτροπή,  μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου με τεράστιες αρνητικές συνέπειες», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ωστόσο, επιμένει στην πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση επικαλούμενος το πρωτόκολλο: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι στο θέμα της παρέλασης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τήρησε απόλυτα « τον ισχύοντα νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΦΕΚ Β’ 1488/6-10-2006), ο οποίος ορίζει ότι αποστέλλονται προσκλήσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!