Η γυμνάστρια της παρέλασης φέρνει «dress code» για εκπαιδευτικούς

Η θύελλα σχολίων που σηκώθηκε γύρω από τη δασκάλα του 61ου δημοτικού σχολείου Αθηνών, για την εμφάνισή της στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, οδήγησε το υπουργείο Παιδείας στη σκέψη να οριστεί ενδυματολογικό πλαίσιο για τους εκπαιδευτικούς σε επίσημες εκδηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν, εξετάζεται η αποστολή σχετικής εγκυκλίου προκειμένου να μην δημιουργηθεί ξανά θόρυβος γύρω από κολάν, τακούνια, εξώπλατα και αξεσουάρ δασκάλων και καθηγητριών.

Οι εμπνευστές αυτής της εισήγησης προφανώς πιστεύουν ότι είναι ζήτημα αρχής να μην έχουν εκκεντρική εμφάνιση οι εκπαιδευτικοί και πάντως να μην προκαλούν βαβούρα με τις ενδυματολογικές επιλογές τους. Θεωρούν, δηλαδή, ότι στις εθνικές επετείους και στις παραλάσεις πρέπει να αποφεύγονται ρούχα που θα φανούν ακατάλληλα για την περίσταση στους περισσότερους. Εχει ενδιαφέρον το πώς θα υποδεχτεί μια τέτοια απόφαση η εκπαιδευτική κοινότητα. Το δίλημμα, πάντως, δεν απαντιέται εύκολα, γιατί οι ενδυματολογικές υποδείξεις από το υπουργείο Παιδείας έχουν ένα στοιχείο προσβολής της προσωπικότητας του εκπαιδευτικού και πάντως περιορίζουν την ελευθερία των επιλογών του σε ένα θέμα άκρως προσωπικό.

Το βέβαιο είναι ότι για τη γυμνάστρια του προσέλκυσε τα φώτα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και βρέθηκε στο επίκεντρο ενός σκληρού σεξιστικού σχολιασμού το κεφάλαιο αυτό δεν έχει κλείσει ακόμη, αφού γίνονται ακόμη συζητήσεις.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΑΣΚΑΛΑ, ΠΑΡΕΛΑΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!