Γρηγοράκος: 10% των προσλήψεων επί Καραμανλή έγιναν με πλαστά δικαιολογητικά

Την εκτίμηση ότι ένα 10% των 85.000 προσλήψεων στο Δημόσιο που πραγματοποιήθηκαν επί πρωθυπουργίας Καραμανλή έγιναν με πλαστά δικαιολογητικά εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος: «Από το 2004 έως το 2009 έγιναν 850.000.  (σ.σ. προφανώς ο υπουργός εννοούσε 85.000) Αυτές τις προσλήψεις σ’ ένα ποσοστό πάνω από 10% είναι με πλαστά στοιχεία, που δεν έχουν ελεγχθεί από τον ΑΣΕΠ» , είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγοράκος στο mega.

«Το ΑΣΕΠ δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει ελέγχους. Οι φορείς έκαναν τις προσλήψεις με κριτήρια ΑΣΕΠ. Σε τόσο μεγάλο αριθμό ήταν αδύνατο να κάνει τον έλεγχο. Τους διαγωνισμούς που έκαναν δήμοι, νομαρχίες, διάφοροι φορείς, γίνονταν με κριτήρια ΑΣΕΠ», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Όταν Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει τότε δεν κάνει ποτέ καλή δουλειά».

Πλαστά πτυχία ξένων γλωσσών αλλά και ξένων παναπιστημίων

Κατά τον κ. Γρηγοράκο τα πλαστά δικαιολογητικά είναι, κυρίως, πλαστά πτυχία ξένων γλωσσών αλλά και ξένων πανεπιστημίων.  «Τα ινστιτούτα ξένων γλωσσών έχουν πει αδρά ότι ο αριθμός των πιστοποιητικών που έχουν εκδώσει  είναι πολύ μικρότερος απ’ όλα αυτά τα πιστοποιητικά που έχουν κατά καιρούς χρησιμοποιηθεί για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ. Τα πλαστά πιστεύω ότι είναι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών για τα ξενόγλωσσα πτυχία.

Αναφερόμενος και στα πτυχία ξένων πανεπιστημίων, σημείωσε ότι «κάποιοι φρόντισαν με μια φωτιά στο ΔΙΚΑΤΣΑ να εξαφανίσουν τα αποδεικτικά στοιχεία. Δεν καταλογίζω δόλο αλλά έγιναν», πρόσθεσε.

Πάντως, όπως είπε ο κ. Γρηγοράκος «για να ελεγχθούν όλα τα πιστοποιητικά των δημοσίων υπαλλήλων είναι μια τεράστια διαδικασία και χρειάζεται οργάνωση.». Πρόσθεσε ωστόσο ότι «πρέπει να γίνει από τη αρχή ένας επανέλεγχος και γι’ αυτό πρέπει να βρούμε τον τρόπο». Μάλιστα, ανέφερε παράδειγμα δυσλειτουργίας του συστήματος ελέγχου στο Δημόσιο, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «|Οι διευθυντές του υπουργείου Εσωτερικών έχουν στείλει για τέταρτη φορά στους διευθυντές και τμηματάρχες των τμημάτων και ζητούν να ελεγχθούν τα στοιχεία όλων των υπαλλήλων. Και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν απαντήσεις.»

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ, ΠΛΑΣΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!