Γραμματείες του ΥΠΕΣ: Τι αλλάζει στις αρμοδιότητες (ΦΕΚ)

Τι αλλαγές σε ότι έχει να κάνει με την σύσταση και την κατάργηση Γενικών Γραμματειών
και Ειδικών Γραμματειών/Ενιαίων Διοικητικών Τομέων Υπουργείων περιγράφει το προεδρικό διάταγμα με αριθμό 84 που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ. Συγκεκριμένα για το Υπουργείο Εσωτερικών, σημαντικές είναι οι αλλαγές που εντοπίζονται στο κομμάτι των αρμοδιοτήτων.

Αναλυτικά το σημείο που αφορά το ΥΠΕ έχει ως εξής:

« Άρθρο 12

Σύσταση και κατάργηση Γενικών και Ειδικών Γραμματειών/Ενιαίων Διοικητικών Τομέων στο Υπουργείο Εσωτερικών

1] Συνιστάται στο Υπουργείο Εσωτερικών Γενική Γραμματεία Εσωτερικών και Οργάνωσης. Στη νέα Γενική Γραμματεία μεταφέρονται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων,οι παρακάτω υπηρεσίες των π.δ. 141/2017 (Α΄ 180) και π.δ. 133/2017 (Α΄ 161):

(α) Από το πρώην Υπουργείο Εσωτερικών: (αα) η Γενική Διεύθυνση Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, (αβ) η Γενική Διεύθυνση Αποκέντρωσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης πλην της Διεύθυνσης Προσωπικού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, (αγ) η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αναπτυξιακής Πολιτικής,

(β) Από το πρώην Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Οργανώσεων, πλην των υπηρεσιών που μεταφέρθηκαν στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με το άρθρο 1 του π.δ. 81/2019.

 

2] Συνιστάται στο Υπουργείο Εσωτερικών Γενική Γραμματεία Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα. Στη νέα Γενική Γραμματεία μεταφέρονται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων,οι παρακάτω υπηρεσίες των π.δ. 141/2017 και π.δ. 133/2017:

(α) Από το πρώην Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η Γενική Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα,

(β) Από το πρώην Υπουργείο Εσωτερικών, η Διεύθυνση Προσωπικού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Γενικής Διεύθυνσης Αποκέντρωσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

3] Οι θέσεις των Γενικών/Διοικητικών Γραμματέων των πρώην Υπουργείων Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εσωτερικών καταργούνται. Οι εξής υπηρεσίες των π.δ. 133/2017 και π.δ. 141/2017 υπάγονται εφεξής στον Υπουργό Εσωτερικών:

(α) Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του πρώην Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης,

(β) Αυτοτελή Τμήματα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, Νομοθετικής Πρωτοβουλίας, Εσωτερικού Ελέγχου και Γραφείο Τύπου του πρώην Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης,

(γ)Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών και Διοικητικής Υποστήριξης, του πρώην Υπουργείου Εσωτερικών,

(δ) Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου,Αυτοτελή Τμήματα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Κοινοβουλευτικού Ελέγχου,Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων, Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης και Αυτοτελές Γραφείο Στατιστικού Εκπροσώπου του πρώην Υπουργείου Εσωτερικών.

 

4] Η Ειδική Γραμματεία Υποστήριξης Δράσεων Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παρατηρητηρίου Δημόσιας Διοίκησης του πρώην Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, οι υπηρεσίες που υπάγονται σε αυτήν, καθώς και η αντίστοιχη θέση του Ειδικού Τομεακού Γραμματέα, που συστάθηκαν με το άρθρο 16 του ν. 4590/2019 (Α΄ 17) καταργούνται.Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, το προσωπικό της ανωτέρω Ειδικής Γραμματείας μεταφέρεται, με την ίδια σχέση εργασίας, σε λοιπές υπηρεσίες του Υπουργείου. »

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΑΛΛΑΖΕΙ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ, ΥΠΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!