Γώγος: Στη νεολαία άνω των 12 ετών συνιστάται άμεσος εμβολιασμός

Στη νεολαία άνω των 12 συνιστάται ο άμεσος εμβολιασμός, επισήμανε ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως είπε, επικαλούμενο μελέτη της επιθεώρησης New England Journal of Medicine, η ανοσιακή απάντηση του εμβολιασμού στα παιδιά «είναι εντυπωσιακή» και φτάνει στο 98% ιδιαίτερα στις ηλικίες 12 με 17 ετών και 18 με 25 ετών.

Ο δείκτης θετικότητας στην επικράτεια, τόνισε, βρίσκεται στο 3,3%.

«Στις ΜΕΘ το 99% είναι ανεμβολίαστοι (…) Σε 20 σχεδόν μέρες διπλασιαστήκαν οι εισαγωγές, άλλα υπάρχει και μικρή αλλά υπαρκτή αύξηση στο δείκτη εισιτήρια προς εξιτήρια, υπάρχει σιγά – σιγά μικρή επιβάρυνση του ΕΣΥ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η μεταφορά της νόσου από τους νεότερους είναι πρόβλημα σημείωσε ο κ. Γώγος, θέτοντας και θέμα παρουσίας του ιού στους χώρους της εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε να τηρούν τα μέτρα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ, ΓΩΓΟΣ, ΑΜΕΣΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]