Γιατί τα τουρκικά μαχητικά σταμάτησαν να παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο

Τα τουρκικά μαχητικά σταμάτησαν αίφνης να παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, δήλωσε ελληνική διπλωματική πηγή στο πρακτορείο RIA Novosti.

«Υπήρχαν μηδενικές παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο και είναι κατανοητό γιατί» δήλωσε η εν λόγω διπλωματική πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η τελευταία φορά που εμφανίστηκαν στον ελληνικό εναέριο χώρο τουρκικά μαχητικά ήταν στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή μία ημέρα μετά την κατάρριψη του Sukhoi Su-24.

«Η παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας είναι ένας διαρκής πονοκέφαλος για την Αθήνα. Η Τουρκία και η Ελλάδα, παρότι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, είναι αντίπαλοι εδώ και αιώνες. Οι δύο χώρες έχουν πολεμήσει και ακόμα και σήμερα υπάρχουν εδαφικές διαφορές» αναφέρει δημοσίευμα του Russia Today και συνεχίζει: «Το 2014 καταγράφτηκε μια άνοδος παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από την τουρκική αεροπορία, καθώς καταγράφτηκαν 2.244 περιστατικά. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2015, ο ελληνικός εναέριος χώρος παραβιάστηκε 1.233 φορές ενώ έγιναν και 31 πτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος. Τον Νοέμβριο, τις ημέρες πριν από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, έγιναν 50 παραβιάσεις».

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ μετά από την κατάρριψη του αεροσκάφους στην Τουρκία. «Η Αθήνα συμφωνεί με την εκτίμηση του Ρώσου Προέδρου για τις εχθρικές ενέργειες της Άγκυρας, οι οποίες αντιβαίνουν στους στόχους της συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ, ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!