«Γιάφκα» κατασκοπείας στα νότια προάστια εντόπισε η Αστυνομία – Παρακολουθήσεις, πώληση πληροφοριών στο εξωτερικό και μυστικά deals για «φιλέτα» του ΤΑΙΠΕΔ - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
23
Οκτώβριος
Back

«Γιάφκα» κατασκοπείας στα νότια προάστια εντόπισε η Αστυνομία – Παρακολουθήσεις, πώληση πληροφοριών στο εξωτερικό και μυστικά deals για «φιλέτα» του ΤΑΙΠΕΔ

Σε έφοδο που πραγματοποίησε η Αστυνομία σε «γιάφκα» των νοτίων προαστίων, εντοπίστηκαν μηχανήματα τα οποία έδειξαν πως λαμβάνονταν και διαβιβάζονταν πληροφορίες στο εξωτερικό, ενώ οι Αρχές έκαναν λόγο για «ενδείξεις που παραπέμπουν σε παρακολουθήσεις υψηλών προσώπων».

Η επιχείρηση έγινε παρουσία εισαγγελέα, μέσω της οποίας εντοπίστηκαν 4-5 αλλοδαποί οι οποίοι ζουν στη χώρα μας και μεταφέρουν πληροφορίες σε ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Χαρακτηριστικό είναι, πως από την έφοδο οι Αρχές αποκόμισαν την αίσθηση ενός «παραμάγαζου» ξένων υπηρεσιών, το οποίο είχε στηθεί για να πουλά πληροφορίες ακόμα και σε επιχειρηματίες, ώστε να τις χρησιμοποιήσουν κατά των ανταγωνιστών τους.

Χαρακτηριστικό είναι πως εμπλεκόμενος στην υπόθεση είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με σύμβουλο μεγάλου πολιτικού παράγοντα, από τον οποίο προσπαθούσε να εκμαιεύσει πληροφορίες για ταξίδια του προϊσταμένου του, με σκοπό να μεταβιβάσει τις πληροφορίες αυτές στο εξωτερικό. Ο εμπλεκόμενος εμφανίζεται να δρα για λογαριασμό δυο ισραηλινών εταιριών.

Ενδιαφέρουσα όμως είναι και η επικοινωνία ενός εμπλεκόμενου με πρώην υποδιοικητή ξένης μυστικής υπηρεσίας.

Οι δυο τους εμφανίζονται να μοιράζουν με Κύπριο επιχειρηματία ποσοστά σε νέα εταιρία που θα δημιουργούσαν, τον οποίο είχαν πλευρίσει για να αγοράσει ένα από τα «φιλέτα» που εκχωρεί το ΤΑΙΠΕΔ και υπόσχονταν να εκχωρήσουν το 80% των κατασκευών που πρόκειται να γίνουν στην Ελλάδα.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!