Για τη χρηματοδότηση των ΟΤΑ συζήτησε ο Π. Σκουρλέτης με το δήμαρχο Πηνειού - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
16
Οκτώβριος
Back

Για τη χρηματοδότηση των ΟΤΑ συζήτησε ο Π. Σκουρλέτης με το δήμαρχο Πηνειού

Με τον Δήμαρχο Πηνειού, Αλέξιο Αθ. Καστρινό συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης παρουσία του βουλευτή Νομού Ηλείας, Μάκη Μπαλαούρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως αυτό της εισαγωγής νέων κριτηρίων για τη κατανομή της χρηματοδότησης των ΟΤΑ, αλλά και ζητήματα που σχετίζονται με τον Δήμο Πηνειού.

Μεταξύ άλλων, διερευνήθηκε η δυνατότητα οικονομικής συνδρομής από το Υπουργείο Εσωτερικών στην υλοποίηση δημοτικών έργων αντιμετώπισης της λειψυδρίας, καθώς και έργων για την αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.

Ο Υπουργός  Εσωτερικών επεσήμανε ότι η πραγματικότητα των αυξημένων αναγκών, δήμων με μεγάλη γεωγραφική έκταση και διασπορά οικισμών, θέτει εκ των πραγμάτων ζήτημα επαναπροσδιορισμού των κριτηρίων χρηματοδότησης των ΟΤΑ, στην κατεύθυνση της δικαιότερης κατανομής των διαθέσιμων πόρων. Αναφορικά με την υλοποίηση των έργων, συμφωνήθηκε η δημοτική Αρχή να καταθέσει τα σχετικά αιτήματα, τα οποία και θα εξεταστούν από τις υπηρεσίες του υπουργείου.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!