Για «συνταγματική εκτροπή» κατηγορεί ο ΔΣΑ τον Α. Μανιτάκη

 

«Συνταγματική εκτροπή» χαρακτηρίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών την διάταξη Μανιτάκη και καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντ. Ρουπακιώτη να μην υπογράψει το σχετικό νομοσχέδιο.

Σε ανακοίνωση του, ο ΔΣΑ υπογραμμίζει ότι ο κ. Μανιτάκης με τη ρύθμιση αυτή «επιδιώκει να στερήσει το συνταγματικώς και διεθνώς κατοχυρωμένο δικαίωμα στην παροχή έννομης προστασίας για τους εργαζομένους που υφίστανται παράνομη διακοπή ή λήξη της σχέσης εργασίας τους, και μάλιστα ακόμα και για τους εργαζομένους για τους οποίους έχει ήδη εκδοθεί σχετική δικαστική απόφαση».

«Προφανής στόχος των προτάσεων του κ. Μανιτάκη» τονίζει ο ΔΣΑ, «είναι η απομάκρυνση από το δημόσιο τομέα των εκατοντάδων συμβασιούχων οι οποίοι διατηρούν μέχρι σήμερα τις θέσεις τους δυνάμει προσωρινών δικαστικών αποφάσεων, καταργώντας το θεμελιώδες δικαίωμα στην προσωρινή δικαστική προστασία αλλά και τις ίδιες τις δικαστικές αποφάσεις, κατά πρόδηλη παράβαση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών, τα οποία ο κ. Μανιτάκης, ως Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, δίδασκε στη Νομική Σχολή της Θεσσαλονίκης επί σειρά δεκαετιών». Και διερωτάται: «Το θυμάται, άραγε, ή η όψιμη ανάληψη υπουργικών αξιωμάτων ήταν αρκετή ώστε ο ίδιος να είναι πλέον ακόμα ένας «δάσκαλος που δίδασκε…»;».

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΣΑ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ, ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ


Αφήστε μια απάντηση