Γεροβασίλη: Στοχευμένες με κριτήρια οι προσλήψεις συμβασιούχων -Τι είπε για αξιολόγηση

Για στοχευμένες προσλήψεις συμβασιούχων με κριτήριο την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών, έκανε λόγο, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ. Επίσης ανέφερε ότι η αξιολόγηση θα είναι «αντικειμενική και αξιοκρατική».

Για τους συμβασιούχους ανέφερε πως στο πλαίσιο των δημοσιονομικών υποχρεώσεων και δεσμεύσεων της χώρας «οι προσλήψεις πρέπει να είναι στοχευμένες και να αφορούν εργαζόμενους που καλύπτουν επί χρόνια πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο πλαίσιο στήριξης του κοινωνικού κράτους και του πολίτη».

Εμείς, συνέχισε «επιθυμούμε να εξορθολογίσουμε το δημόσιο και όχι να το διογκώσουμε ώστε αυτό να αποτελέσει εργαλείο για την ανάπτυξη, είπε η κ. Γεροβασίλη».

Αναφερόμενη στην αξιολόγηση, είπε ότι η κυβέρνηση «υιοθέτησε ένα σύστημα στο Δημόσιο με αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια».
Η αξιολόγηση, είπε, «πρέπει να είναι αντικειμενική και αξιοκρατική και να καταργεί το πελατειακό σύστημα».

Η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, είπε η κ. Γεροβασίλη , έρχεται να βελτιώσει τις σχέσεις κράτους, κοινωνίας, πολίτη, επιχείρησης με μια σειρά από παρεμβάσεις όπως μείωση γραφειοκρατίας, επιτάχυνση των διαδικασιών, της ψηφιακής υπογραφής κ.α

«Μόνο με την ψηφιακή υπογραφή», ανέφερε σαν παράδειγμα, το κράτος εξοικονομεί 200 εκατομύρια ευρώ, τονίζοντας πως «έτσι γίνεται ο εξορθολογισμός του δημοσίου και όχι με απολύσεις».

Κάνουμε πράξη τον εξορθολογισμό του κράτους ώστε να καταστεί φιλικό προς τον πολίτη και την επιχείρηση. Η Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση στοχεύει στο να γίνει η δημόσια διοίκηση εργαλείο ανάπτυξης, τόνισε η υπουργός.

Σαν παράδειγμα αποκομματικοποίησης ανέφερε τον επικείμενο διαγωνισμό, τον Σεπτέμβριο, για τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων.

Διαβάστε επίσης

Γεροβασίλη καλεί Επιτρόπους: Εγκρίνετε τα εντάλματα για τους συμβασιούχους (ηχητικό)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, ΚΡΙΤΗΣΡΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!