Γεροβασίλη: Μετά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή οι αποφάσεις για τον Γ. Μουζάλα

Στο παραπέντε της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την Μεταναστευτική Πολιτική φαίνεται πως θα ληφθούν οι αποφάσεις για την παραμονή ή όχι στην κυβέρνηση του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Μουζάλα.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη όταν ρωτήθηκε αν το νομοσχέδιο θα προβλέπει κάποια αναβάθμιση του χαρτοφυλακίου της Μεταναστευτικής Πολιτικής και τι έχει απογίνει με το θέμα απομάκρυνσης Μουζάλα που έχει θέσει ο Πάνος Καμμένος. Εκεί, η κ.Γεροβασίλη ανέφερε ότι:

«Μέσα στις νομοθετικές πρωτοβουλίες είναι η ενίσχυση και με Γενικές Γραμματείες του υπουργείου Εσωτερικών και Μετανάστευσης και βεβαίως στελέχωση, γιατί, όπως ξέρετε όλοι, υπήρχε μεγάλη αδυναμία στη στελέχωση του συγκεκριμένου υπουργείου και δεν είναι δυνατόν να ανταπεξέλθει με την υπάρχουσα δομή στις αυξημένες πλέον απαιτήσεις απέναντι στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό ζήτημα. Επομένως, προβλέπεται ενίσχυση του υπουργείου.

Όσον αφορά το πρόσωπο του κ. Μουζάλα, τόσο η θέση της κυβέρνησης και η εκ μέρους μας θέση (του ενός μέλους της κυβέρνησης) είναι εκφρασμένη. Από την άλλη πλευρά, όπως ξέρετε, η συζήτηση μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών είχε αναβληθεί. Άρα, αμέσως μετά τη σημερινή συζήτηση, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, ο Πρωθυπουργός και ο κ. Καμμένος θα συζητήσουν και θα πάρουν την απόφαση για τα περαιτέρω».

Η κ.Γεροβασίλη δεν δεσμεύτηκε ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί αύριο όπως αρχικά λεγόταν αλλά στις επόμενες μέρες ενώ μέσω αυτού ρυθμίζονται θέματα όπως:

Η λειτουργία της Υπηρεσίας Ασύλου και της Αρχής Προσφυγών.

Ο τρόπος λειτουργίας, στελέχωσης και διάρθρωσης των Υπηρεσιών Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Ενισχύεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει έκτακτες ανάγκες υποδοχής και φιλοξενίας.

Ενσωματώνεται η οδηγία 2013/32 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «σχετικά με τις κοινές διαδικασίες για τη χορήγηση και ανάκληση του καθεστώτος διεθνούς προστασίας».

Τέλος, ρυθμίζεται η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου σε πρώτο (Υπηρεσία Ασύλου) και δεύτερο βαθμό (Αρχή Προσφυγών) και.

Ζητήματα προσωπικού.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΖΑΛΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!