Γεροβασίλη -Απλή Αναλογική: Θα «γεννήσει» συγκλήσεις και προοδευτικά μέτωπα

«Η εφαρμογή της απλής αναλογικής θα γεννήσει καταστατικές συνεργασίες, προγραμματικές συγκλίσεις και προοδευτικά μέτωπα». Αυτό τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική και το νομοσχέδιο του «Κλεισθένη 1».

Συγκεκριμένα η κ. Γεροβασίλη, μιλώντας  στην κοινή εκδήλωση της παράταξής της «Ήπειρος Ανατροπής», με την «Συμμαχία Ηπειρωτών», σημείωσε ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία των ανθρώπων των δύο παρατάξεων, που –διαβάζοντας καλά τη συγκυρία, τα νέα δεδομένα που θα φέρει στα αυτοδιοικητικά πράγματα ο «Κλεισθένης»– αποφάσισαν να ανοίξουν εδώ, στην Ήπειρο, τον δημόσιο διάλογο. Όχι πίσω από κλειστές πόρτες. Όχι με μυστικές ατζέντες. Αλλά, ενώπιον όλων, διαφανώς, όπως αρμόζει σε συλλογικότητες που νοιάζονται πραγματικά για την εμβάθυνση της Δημοκρατίας και την ενδυνάμωση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης.

Στη συνέχεια της ομιλία της, η κ. Γεροβασίλη, αναφερόμενη στην εφαρμογή της απλής αναλογικής από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές σημείωσε:

Δεν είναι χρηστικός, μικροπολιτικός τακτικισμός.

Αλλά, αναγκαιότητα, υπεύθυνη στάση απέναντι στην τοπική μας κοινωνία, που ξεκινάει απ’ την θεσμοθετημένη απ’ την κυβέρνησή μας επικείμενη καθιέρωση της απλής αναλογικής στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μια πάγια θέση της Αριστεράς, η καθαρή αντιστοίχιση της ψήφου με την εκπροσώπηση, χωρίς εκλογικά τεχνάσματα που αλλοιώνουν τις πολιτικές προτιμήσεις των συμπολιτών μας, γίνεται πραγματικότητα.

Αποκαθιστώντας έτσι τη λαϊκή βούληση ως πολιτειακή, νομική και ηθική αρχή. Βαθαίνοντας τη Δημοκρατία.

Αλλάζοντας ταυτόχρονα, σε πρακτικό ρεαλιστικό επίπεδο, τους χάρτες των επόμενων συμβουλίων.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, η απλή αναλογική θα φέρει μια καινούρια πραγματικότητα και στην Αυτοδιοίκηση.

Η επικείμενη εφαρμογή της δίνει τη δυνατότητα να σπάσουν η στεγανοποίηση και η εσωστρέφεια των παρατάξεων, αποκαλύπτει κι εκθέτει τη στείρα μηδενιστική αντιπολίτευση.

Δίνει στους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης την ευκαιρία ουσιαστικού, γόνιμου και προωθητικού πολιτικού προβληματισμού.

Τους βάζει απέναντι στην ατομική και συλλογική ευθύνη αν η εφαρμογή της απλής αναλογικής θα γεννήσει καταστατικές συνεργασίες, προγραμματικές συγκλίσεις και προοδευτικά μέτωπα.

Δίνει αναμφίβολα καινούριο νόημα στην αυτοτέλεια των παρατάξεων, στην εκπροσώπηση, στη ζύμωση των πολιτικών απόψεων και στη διεύρυνση κοινωνικών συμμαχιών.

Σταματώ εδώ, ευχαριστώ τους διοργανωτές για την πρόσκληση, σας ευχαριστώ που με ακούσατε και καλωσορίζω στην περιοχή μας τον Σπύρο Δανέλλη και τον Κώστα Πουλάκη.

Είμαι βέβαιη πως με τη συνεισφορά των πολύτιμων απόψεών τους η σημερινή εκδήλωση θα είναι μια πολύ καλή βάση για την εμπέδωση του νέου αυτοδιοικητικού τοπίου και στην περιοχή μας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!