Γεραπετρίτης: Θα επεκταθούν τα μέτρα στήριξης για όσους έμειναν εκτός

Για τα νέα περιοριστικά μέτρα που εξετάζονται να εφαρμοστούν τις επόμενες μέρες, αλλά και το διαφορετικό Πάσχα που θα κάνουν οι Έλληνες, μίλησε μεταξύ άλλων στον ΑΝΤ1 ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ήρθαν «καλά νέα από την Ευρωπαϊκή Ένωση», αφού ικανοποιήθηκε το αίτημα του Πρωθυπουργού για αποδέσμευση πόρων αντιμετώπισης της κρίσης, δήλωσε, ενώ ερωτηθείς αν θα επεκταθούν τα μέτρα στήριξης επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει «επέκταση και σε εκείνους που έχουν μείνει εκτός μέτρων στήριξης».

«Υπάρχει πάντοτε και ο φούρνος, ας το δοκιμάσουμε αυτό το Πάσχα», σχολίασε ο για το διαφορετικό εορτασμό του φετινού Πάσχα, που μας επιβάλλουν οι έκτακτες συνθήκες. Ο Γιώργος Γεραπετρίτης εξέφρασε όχι μόνο την ικανοποίησή του, αλλά και την υπηρηφάνεια του για την αυτοσυγκράτηση που επέδειξαν οι Έλληνες, θυσιάζοντας ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητάς τους για τη μεγαλύτερη εικόνα και το μέλλον.

Σε ότι αφορά τα σκληρότερα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, ανέφερε πως η κυβέρνηση εξετάζει δύο φορές καθημερινά τα επιδημιολογικά δεδομένα από την Ελλάδα και τον κόσμο, παράλληλα με ένα «μενού προτάσεων μέτρων» και βάσει του συνδυασμού «απελευθερώνουμε πρωτόκολλα περιορισμού».

Ειδικότερα για το χρονικό περιορισμό στις εξόδους, τον αριθμό των καθημερινών εξόδων και την περαιτέρω αυστηροποίηση των εξόδων από τη χώρα, αλλά και τις αφίξεις, είπε πως «δεν υπάρχει κάτι άμεσο στον οριζόντια» και εξέφρασε την ελπίδα «να μη χρειαστεί» και να ληφθούν σκληρότερα μέτρα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!