Γεραπετρίτης για μάσκες «αλεξίπτωτα»: «Συλλογική ευθύνη» αλλά οι υπεύθυνοι «αλληλομαχαιρώνονται»

Για «συλλογική ευθύνη» της κυβέρνησης στο ζήτημα των μασκών στα σχολεία έκανε λόγο ο Γιώργος Γεραπετρίτης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση.

«Η κυβέρνηση χρεώνεται την αστοχία» παραδέχτηκε ο κ. Γεραπετρίτης. Ωστόσο ο ίδιος παραδέχτηκε δείχνοντας ότι την ευθύνη την έχουν όλοι  εμπλεκόμενοι: Υπουργείο Υγείας, υπουργείο Εσωτερικών αλλά και ΚΕΔΕ, πως «πράγματι στις μάσκες που απευθύνονταν σε παιδιά κάτω των 10 ετών υπήρξε μια μη απολύτως ευκρινής αποτύπωση των διαστάσεων […] με αποτέλεσμα να παραχθούν μάσκες σχετικώς δυσανάλογες για ορισμένα από τα παιδιά».

Ο Υπουργός Επικρατείας, κινήθηκε στη γραμμή Πέτρα για το μοίρασμα των ευθυνών αλλά ταυτόχρονα ζήτησε συγγνώμη για τη κατάσταση που δημιουργήθηκε, χαρακτηρίζοντας ωστόσο περί όνου σκιάς τη συζήτηση.

Ο κ. Γεραπετρίτης αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό επισήμανε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία μεταποίησης των μεγάλων μασκών που μοιράστηκε στα σχολεία στα παιδιά κάτω των 10 ετών και μέσα στον Οκτώβριο θα μοιραστεί η δεύτερη παρτίδα και η τρίτη παρτίδα μέσα στο Νοέμβριο, χωρίς κόστος για το Δημόσιο.

Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για διανομή δωρεάν μασκών είχε πρωτίστως συμβολικό χαρακτήρα, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας καθώς τα περισσότερα παιδιά είχαν τη δική τους μάσκα.

Η τοποθέτηση Γεραπετρίτη που ρίχνει την ευθύνη «σε όλους» έρχεται  μια μέρα μετά την τοποθέτηση του υφυπουργού Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης για τις μάσκες -κουκούλες, ο οποίος υπέδειξε ως υπεύθυνους για το φιάσκο το ΥΠΕΣ και την ΚΕΔΕ.

Συγκεκριμένα ισχυρίστηκε: «Δεν αληθεύει ότι υπάρχει πρόβλημα με τις μάσκες. Έχουν σταλεί διευκρινίσεις αναφορικά τόσο με τις περιμετρικές διαστάσεις όσο και με τις διαστάσεις του υφάσματος και του τελικού προϊόντος. Μάλιστα, διαβιβάστηκαν και δείγματα του τελικού προϊόντος προς το ΥΠΕΣ, ώστε να μην υπάρχει καμία ασάφεια ως προς το τελικό προϊόν», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το δημοσίευμα της aftodioikisi.gr, το υπουργείο Εσωτερικών με διαρροές του είχε «καρφώσει» την αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου Υγείας και τον κ. Κοντοζαμάνη, υποστηρίζοντας ότι:

-Η Επιτροπή έστειλε τις ίδιες με τις αρχικές διαστάσεις, δηλαδή το 10Χ22. Μόνο που αντί για τελικό προϊόν, τώρα έκανε λόγο για αρχικό προϊόν, δηλαδή, το ύφασμα.

-Μάλιστα, στις ίδιες διαρροές το ΥΠΕΣ υποστήριζε ότι συνέστησε στην Επιτροπή να αλλάξει τις διαστάσεις γιατί υπάρχει κίνδυνος αυτή τη φορά αντί για μεγαλύτερες, να κατασκευαστούν μικρότερες μάσκες!

 Με άλλα λόγια μπορεί ο Γεραπετρίτης να μιλά για συλλογική ευθύνη ωστόσο οι υπουργοί θέλουν να σώσουν το κεφάλι τους…
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΜΑΣΚΕΣ, ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!