Γεωργιάδης: Όλο το καλοκαίρι καθήμενοι στην εστίαση!

Το μέτρο των καθήμενων στην εστίαση «θα πάει μέχρι τέλους του καλοκαιριού προφήτης δεν είμαι αλλά η πρόβλεψη αυτή είναι. Μακάρι αύριο το πρωί αντί να πάμε στα 3.000 κρούσματα που προβλέπονται για την άλλη εβδομάδα να πάμε στα 50 και να αλλάξει αυτή η απόφαση». Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

Εδώ έχουμε δύο ειδών προβλήματα, το ένα είναι αυτή καθαυτή η πανδημία δηλαδή κατά πόσο η άνοδος των κρουσμάτων θα πιέσει το σύστημα υγείας και τις ΜΕΘ και θα δημιουργήσει πάλι συνθήκες χειμώνα.

Δηλαδή πραγματικό πρόβλημα πανδημίας και πραγματικό πρόβλημα διαχείρισης. Σε αυτό το πρόβλημα αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποιες σχετικές αισιόδοξες εκτιμήσεις οι οποίες λένε ότι ασχέτως της ανόδου των κρουσμάτων, επειδή τα κρούσματα αυτά είναι κυρίως στις νεαρές ηλικίες και επειδή ταυτόχρονα η μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι είναι κατά κύριο λόγο εμβολιασμένοι άρα δεν κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά , φαίνεται ότι η επίπτωση και η πίεση στις ΜΕΘ δεν θα είναι ίδια με τα αντίστοιχα κρούσματα του χειμώνα άρα σε αυτή τη περίπτωση θα μπορείς να έχεις και 2 και 5 χιλιάδες κρούσματα την ημέρα χωρίς αυτό να σου δημιουργεί πραγματικό πρόβλημα στα νοσοκομεία.

Δεν λέω ότι αυτό θα συμβεί σίγουρα, λεω ότι υπάρχει αυτή η άποψη. Αυτό είναι που συνέβη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μας λύνει αυτό το πρόβλημα; Όχι είναι η απάντηση γιατί πέραν του per se προβλήματος της πανδημίας εμείς έχουμε και ένα παρεμπίπτον πρόβλημα. Σήμερα και Γερμανία και η Γαλλία ανακοίνωσαν ότι δεν επιτρέπουν στους τουρίστες τους να πηγαίνουν στην Ισπανία και τη Πορτογαλία. Ούτε η Ισπανία ούτε η Πορτογαλία έχουν πρόβλημα στο σύστημα υγείας τους, έχουν όμως πολλές χιλιάδες κρούσματα την ημέρα.

Εμείς επειδή είναι η τουριστική μας βιομηχανία εν εξελίξει και επειδή μπροστά μας είναι ο Αύγουστος εάν αυτό συμβεί και σε εμάς η ζημία που θα υποστούμε θα είναι τεράστια.

Προσπαθώ να το εξηγήσω τους εστιάτορες της Κρήτης και της Μυκόνου που αντιδρούν και όποιον άλλο. Είναι προς το συμφέρον όσων αντιδρούν στα νησιά και η πανδημία να μην ανέβει και η εικόνα της χώρα προς τα έξω να είναι μιας χώρας που λαμβάνει μέτρα για την πανδημία γιατί όσο δείχνουμε αυτή την εικόνα και ελέγχουμε την πανδημία αποφεύγουμε μια τέτοια απόφαση των άλλων.

Άρα αντί να αντιδρούν όσοι αντιδρούν ας βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει και να καταλάβουν ότι όλες οι αποφάσεις που λαμβάνουμε έχουν ως γνώμονα το δικό τους συμφέρον. Δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή γκρίνια, χρειάζεται ψυχραιμία. Κανένας μας δεν θέλει beach bar χωρίς ανθρώπους να χορεύουν ή νυχτερινά κέντρα χωρίς διασκέδαση όλοι θέλουμε την κανονική μας ζωή έλα όμως που τώρα έχουμε να διαχειριστούμε αυτή τη δύσκολη εξίσωση.»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΕΣΤΙΑΣΗ, ΚΑΘΗΜΕΝΟΙ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]