ΡΟΗ
προηγ επομ

Γεωργιάδης: Οι συγχωνεύσεις δεν θα οδηγήσουν σε απολύσεις

Tη διαβεβαίωση ότι οι όποιες συγχωνεύσεις γίνουν στον τομέα ευθύνης του, θα γίνουν με τρόπο που δεν θα επιφέρει απολύσεις, παρέσχε ο υπουργός Υγείας ‘Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί στη Βουλή.

Ο νέος υπουργός Υγείας κληθείς να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ιωάννη Γκιόκα για το ενδεχόμενο συγχώνευσης του ΚΕΘΕΑ με τον ΟΚΑΝΑ διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι στο υπουργείο δεν υπάρχει σχέδιο για τη συγχώνευση του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ και υπογράμμισε ότι το υπουργείο δεν πρόκειται να αφήσει απροστάτευτους αυτούς τους ανθρώπους.

Αναφέρθηκε όμως γενικότερα στις συγχωνεύσεις με τις οποίες το υπουργείο Υγείας, θα συνεισφέρει στην κινητικότητα και ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι θα καλύψουν κενά σε άλλες θέσεις χωρίς όμως γίνουν απολύσεις.

«Οφείλω να πω μια γενική αρχή στην οποία θέλω να είμαι απολύτως σαφής. Δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση όσο δύσκολα και να είναι τα οικονομικά της χώρας, που είναι πολύ δύσκολα, και όσο δύσκολα και αν είναι τα οικονομικά του υπουργείου, που δυστυχώς είναι πάρα πολύ δύσκολα, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους στην τύχη τους. Επίσης σαν γενική αρχή, όχι για τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ, το λέω γενικά, στο υπουργείο Υγείας δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για συγχώνευση-συγχωνεύσεις θα γίνουνε-για συγχώνευση που θα επιφέρει απολύσεις. Το υπουργείο Υγείας θα συνεισφέρει στην κινητικότητα με συγχωνεύσεις οι οποίες θα οδηγήσουν εργαζομένους σε άλλες θέσεις, εκεί που υπάρχουν κενά. Αλλά δεν θα υπάρξει καμία απολύτως συγχώνευση με απώλεια θέσεων εργασίας», είπε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ακόμη ότι σε δεκαπέντε ημέρες περίπου θα γίνει συνάντηση στο υπουργείο Υγείας με τους αρμόδιους γραμματείς και την αρμόδια υφυπουργό προκειμένου να συζητηθούν οι σχεδιασμοί του υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα.

«Δεν υπάρχει σχέδιο συγχώνευσης ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ»

Ωστόσο, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας επέμεινε ότι η συγχώνευση ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ δεν πρέπει να προχωρήσει όχι μόνο για το ενδεχόμενο απολύσεων, αλλά και γιατί δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τσουβαλιαστούν τα στεγνά προγράμματα με τα προγράμματα υποκατάστασης. «Αν γίνει αυτό κύριε υπουργέ μιλάμε για ταφόπλακα για χιλιάδες ανθρώπους. Τα προγράμματα υποκατάστασης δεν οδηγούν σε θεραπεία. Είναι προγράμματα συντήρησης δια βίου εξαρτημένων ανθρώπων. Εμείς λέμε ξεκάθαρα, υπάρχει συνολικότερη πολιτική αυτά τα χρόνια που υποβαθμίζει τα στεγνά προγράμματα και γενικεύει τα προγράμματα υποκατάστασης. Εσείς δεν διαψεύσατε ότι επίκειται συγχώνευση. Δεν είναι μόνο θέμα απολύσεων αλλά πολιτικής» είπε ο βουλευτής.

Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας επανήλθε και αποσαφήνισε ότι «δεν υπάρχει σχέδιο συγχώνευσης ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ». Κάλεσε, επίσης, το ΚΚΕ να συμμετάσχει στην επικείμενη συνάντηση στο υπουργείο κατά την οποία θα συζητηθούν οι αντικειμενικές δυσκολίες για τη στήριξη του συγκεκριμένου τομέα. «Δεν έχουμε σκοπό να αιφνιδιάσουμε κανένα. Δεν θα αφήσουμε κανέναν απροστάτευτο» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Σχετικά άρθρα

«Εγώ απολύσεις δεν πρόκειται να κάνω»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ, ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!