Γενικό Μισθολόγιο: «Ταβάνι» τα 2.300 €, μείωση 50% στο ειδικό επίδομα ΟΤΑ

Με το ειδικό επίδομα των υπαλλήλων των ΟΤΑ να «ψαλιδίζεται» και να μειώνεται κατά 50%, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται μεταξύ 44,5-85 ευρώ, και το ανώτατο όριο στους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων να κυμαίνεται περίπου στα 2.300 ευρώ (ποσό που είναι σχεδόν ίσο με τα 2.284 ευρώ, το μέσο όρο των προβλεπομένων αμοιβών που προέκυψε από τη μελέτη για την εξέλιξη του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο για τους υπαλλήλους της κατηγορίας ΠΕ με 33 χρόνια υπηρεσίας), εισέρχεται στην τελική ευθεία η κατάρτιση του γενικού μισθολογίου (τ. ενιαίο) στο Δημόσιο.

Το γενικό μισθολόγιο αναμένεται να δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα το πολύ μέχρι τις αρχές Αυγούστου προκειμένου να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και να ψηφιστεί άμεσα από τη Βουλή (αναλυτικά για τους μισθούς και τα επιδόματα, δείτε τον παρακάτω πίνακα). Ωστόσο, δεν αναμένεται να τεθεί εν ισχύι πριν από το φθινόπωρο.

Υπενθυμίζεται πως από τα ειδικά επιδόματα του Δημοσίου θα «διασωθούν» μόνον 5 (4 παλιά και ένα νέο, το επίδομα θέσης).

Όσο για τους μισθούς των νεοεισαχθέντων δημόσιων υπαλλήλων, με το δεδομένο της εξομοίωσης -ουσιαστικά- των αμοιβών τους με αυτές των ιδιωτικών υπαλλήλων; Για παράδειγμα, για έναν υπάλληλο κατηγορίας ΥΕ από 711 ευρώ που είναι σήμερα αναμένεται να φτάσει τα 720 ευρώ.

(Πατήστε στον πίνακα για μεγέθυνση)

Πίνακας: real.gr

 

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!