Γ. Βρούτσης: Δεν θα θιγούν οι συντάξεις

Τη διαβεβαίωση ότι οι συντάξεις δεν πρόκειται να θιγούν, έδωσε εκ νέου  ο υπουργός Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό MEGA», ενώ τόνισε ότι κύριο μέλημα του υπουργείου είναι να κινείται και να «κλείνει τρύπες και ανοιχτές πληγές του παρελθόντος, όπου υπάρχει διαρροή».

Αναφερόμενος στις εργασίες της επιτροπής που θα συγκροτηθεί το δεύτερο 15μερο του Σεπτεμβρίου -και η οποία θα προετοιμάσει τη νέα ασφαλιστική διαδικασία- ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι το έργο της θα επικεντρωθεί στην προσαρμογή του ασφαλιστικού συστήματος στο νέο θεσμοθετημένο περιβάλλον που η Ελλάδα είναι υοχρεωμένη να υοθετήσει.

«Η επιτροπή θα ασχοληθεί με πολλά πράγματα, βασική της δουλειά θα είναι να προετοιμάσει όλο το σύστημα των δομών και των υπηρεσιών του υπ. Εργασίας, στη νέα μεγάλη δομική αλλαγή που γίνεται από 1/1/2015», τόνισε χαρακτηριστικά

Μιλώντας για την ηλεκτρονική καταγραφή όλου του ιδιωτικού τομέα της Ελλάδας, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσει έως 15 Νοεμβρίου, ενώ όπως είπε το σύστημα που έχει δημιουργηθεί είναι από τα πιο πρωτοπόρα και από τα καλύτερα στην Ευρώπη.

«Ούτε στην Ευρώπη δεν υπάρχει τέτοιο σύστημα», επισήμανε ο Υπουργός Εργασίας και σημείωσε: «Θα πρέπει όλες οι επιχειρήσεις της Ελλάδας να μπουν στη Εργάνη και να καταγράψουν τους εργαζομένους τους. Και στις 16 Νοεμβρίου το πρωί θα τους έχουμε όλους. Η Εργάνη θα έχει ενσωματωμένους όλους τους εργαζόμενους, μισθό, είδος απασχόλησης» .

Τέλος, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι ο 13ος και 14ος μισθός είναι απόλυτα κατοχυρωμένοι.

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!