Γ.Τσιρώνης: Αλλάζουν οι βάσεις του σχεδιασμού στην διαχείριση των απορριμμάτων–Περιοδεία του υπ. Περιβάλλοντος σε Κορινθία (βίντεο)

Αλλαγή στο σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ιωάννης Τσιρώνης που περιοδεύει στην Πελοπόννησο με πρώτο σταθμό σήμερα το πρωί την Κορινθία.

Ο κ. Τσιρώνης επισκεπτόμενος την Κόρινθο συζήτησε με τοπικούς αυτοδιοικητικούς φορείς το μείζον θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων και προστασίας του περιβάλλοντος και παρουσίασε στους δημοσιογράφους τα σχέδια του υπουργείου Περιβάλλοντος, σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων και τον χωροταξικό σχεδιασμό τους.

Μίλησε για πολιτικές πρόληψης, μείωσης επαναχρησιμοποίησης, κομποστοποίησης και ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, επικεντρώνοντας στην αναγκαιότητα συνεργασίας, συντονισμού και αξιολόγησης, μέσα και από την ενημέρωση των πολιτών, στην αξιολόγηση των συστημάτων διαχείρισης των αποβλήτων.

Ο υπουργός τόνισε, ότι προτεραιότητα και δέσμευση του υπουργείου είναι να αλλάξουν οι βάσεις του χωροταξικού σχεδιασμού που μέχρι τώρα προσαρμόζονταν σε κάποια μεγαλοσυμφέροντα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον τρόπο με τον οποίο δεν ήμασταν συνεπείς με τις ευρωπαϊκές αρχές, αφού δεν διεκόπη η λειτουργία των ΧΑΔΑ και δεν υλοποιήθηκε η αποκατάσταση τους, όπως είχε συμφωνηθεί, με αποτέλεσμα αφενός να χαθούν χρήματα κι αφετέρου είπε, αυτό έχει επιφέρει στην Πελοπόννησο βαρύτατα πρόστιμα.

«Τα σκουπίδια αποτελούν στην Ελλάδα και παγκοσμίως προϊόν αντικείμενο εκμετάλλευσης» υπογράμμισε ο κ. Τσιρώνης και κατέληξε λέγοντας πως ό όλος σχεδιασμός του υπουργείου Περιβάλλοντος και της νέας Κυβέρνησης είναι προς άλλη κατεύθυνση και λύση η οποία θα πρέπει να είναι και η οριστική. Ο υπουργός σε λίγο ξεκινά για την Αρκαδία, όπου θα έχει επαφές με τον περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τους δημάρχους του νομού.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΤΣΙΡΩΝΗΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ


Αφήστε μια απάντηση