Γ. Μιχελάκης: Επείγουσες οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την λειτουργία των ΟΤΑ

Ως εξαιρετικά επείγουσες χαρακτήρισε ο  υπουργός Γιάννης Μιχελάκης τις ρυθμίσεις του υπουργείου Εσωτερικών που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς (άρθρα 16 και 17),καθώς αφορούν στη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας των ΟΤΑ.

Κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής, η οποία επεξεργάζεται το νομοσχέδιο, ο κ. Μιχελάκης έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τις διατάξεις της αρμοδιότητάς του και ειδικότερα:

  • Με την πρώτη ρύθμιση για τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους που αποδίδονται στους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιτρέπεται στους δήμους να κλείσουν τους ισολογισμούς τους και να μπορέσουν να καταρτίσουν τους νέους του 2014.
  • Με τη δεύτερη ρύθμιση προβλέπεται -με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών- να καθοριστεί το βέλτιστο ποσοστό παρακράτησης της ΣΑΤΑ υπέρ του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ», ενόψει της ολοκλήρωσής του.

Όπως είπε ο υπουργός, ο επείγων χαρακτήρας της ρύθμισης έγκειται στο ότι απαλείφεται ο κίνδυνος όχι απλώς να μην απορροφηθούν τα κονδύλια για το 2013 αλλά να χαθούν οριστικά.

Δείτε τη σχετική είδηση:

Τι προβλέπει για ΚΑΠ, ΘΗΣΕΑ το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΚΑΠ, ΘΗΣΕΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!