Μαγιορκίνης: Οι ανεμβολίαστοι 50αρηδες κινδυνεύουν περισσότερο από την μετάλλαξη «Δ»

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης έκανε δηλώσεις και μία γενική αποτίμηση για την μετάλλαξη «Δέλτα», τονίζοντας ότι αυτοί που θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο είναι οι 50άριδες που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Για την Ευρώπη είπε πως η κατάσταση δείχνει να επιδεινώνεται  με 27% αύξηση στις διαγνώσεις και 8% αύξηση των θανάτων μεσοσταθμικά. Αυτήν την εβδομάδα, 25 από τις 47 χώρες της Ευρώπης παρουσίασαν βελτιωμένη επιδημιολογική κατάσταση. Σημαντική επιδείνωση ωστόσο παρατηρείταο σε Αγγλια, Ισπανία, Πορτογαλία και Ρωσία

Αναφερόμενος στη χώρα μας, έκανε λόγο για τάση μικρής αύξησης του επιδημιολογικό φορτίου στην Ελλάδα (5% αύξηση στις διαγνώσεις), αλλά η πιέση στο σύστημα υγείας υποχωρεί, με μειώση κατά 28% στις ΜΕΘ, μικρή αύξηση στις διαγνώσεις.
Σε γενικές γραμμές υποστήριξε ότι η πανδημία βρίσκεται σε μεταβατικό σταδιο σε πολλές χώρες καθώς τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης φτάνουν το 50%.

Όσο για το στέλεχος Δ’, όπως υπογράμμισε η διείσδυση της μετάλλαξης και η εξάπλωση της είναι αναμενόμενη. Τέλος, παρέθεσε έρευνα του «Public Health England» σε 53 χιλιάδες καταγεγραμμένες διαγνώσεις,  η οποία έδειξε ότι εμβολιασμένοι άνω των 50 έχουν 10 φορές χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με τους ανεμβολίαστους. Ενώ δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος σε εμβολιασμένους κάτω των 50 ετών από μετάλλαξη Δ, σε αντίθεση με τους ανεμβολίαστους που καταγράφηκαν 6.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, COVID-19, ΓΚΙΚΑΣ ΜΑΓΙΟΡΚΙΝΗΣ, ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΔΕΛΤΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]