Φθηνή στέγη σε νέους με αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου

Νέο κομμάτι στο παζλ της στήριξης των νέων, πέραν των όσων ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ, σχεδιάζουν στην κυβέρνηση. Πρόκειται για την παροχή δωρεάν στέγης σε νέα ζευγάρια με την αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η «δεξαμενή» από την οποία θα βρεθούν τα εν λόγω ακίνητα είναι το χαρτοφυλάκιο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) που διαθέτει πάνω από 70.000 ακίνητα με ένα μεγάλο κομμάτι τους να μπορεί να αξιοποιηθεί για τον σκοπό αυτό.

Το μέτρο αυτό έρχεται σε εφαρμογή του μοντέλου προγραμμάτων φτηνής στέγης για νέους που εφαρμόζονται στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία.

Το σκεπτικό πίσω από το μέτρο αυτό που βρίσκεται υπό εξέταση ξεκινά από το συνδυασμό του ρυθμού αύξησης των ενοικίων σε συνδυασμό με τις χαμηλές αμοιβές σε νέους με αποτέλεσμα η στέγαση να καθίσταται ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της νέας γενιάς.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΚΙΝΗΤΑ, ΝΕΟΙ, ΣΤΕΓΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]