Φούχτελ: Ελληνογερμανική Συνεργασία μέσω Διαδικτύου για επιχειρηματίες

Γερμανοί επιχειρηματίες που αδυνατούν να παραδώσουν έγκαιρα στους πελάτες τους διάφορα προϊόντα λόγω φόρτου εργασίας θα αναζητούν μέσω Διαδικτύου έλληνες συναδέλφους τους και θα αναθέτουν σ’ αυτούς τις παραγγελίες, με στόχο τη διατήρηση θέσεων εργασίας στην Ελλάδα και την αντιμετώπιση της μετανάστευσης. Η εκτέλεση παραγγελιών, αλλά και παροχής υπηρεσιών για λογαριασμό γερμανικών επιχειρήσεων, θα πραγματοποιείται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, η οποία τέθηκε από χθες σε λειτουργία, στην ιστοσελίδα www.pro-Greece.com.

Την πρωτοβουλία αυτή, με τίτλο: «Παραγωγή στην Ελλάδα – Παροχή Υπηρεσιών από την Ελλάδα», πήραν το Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, το Ελληνογερµανικό Επιμελητήριο, το Εµπορικό & Βιοµηχανικό Επιµελητήριο, Βιοµηχανικό και Εµπορικό Επιµελητήριο Θεσσαλονίκης, o Σύλλογος Βιοµηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ο Σύλλογος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), ο Σύλλογος Ελλήνων Μεταναστών & Οµογενών από τη Γερµανία, η Ένωση Νέων Επιχειρηµατιών Θεσσαλονίκης καθώς και η εταιρία Mediascape LTD, η οποία ανέλαβε την κατασκευή της διαδικτυακής πλατφόρμας.

Η επίσημη έναρξη της ελληνογερμανικής διαδικτυακής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις εταιρείας παραγωγής συνθετικών κουφωμάτων, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, παρουσία του κοινοβουλευτικού υφυπουργού του Οµοσπονδιακού υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, καθώς και επίσης και εκπροσώπων των παραπάνω φορέων.

«Μέσω της πλατφόρμας μια γερμανική επιχείρηση θα αναθέτει εργασία σε μια ελληνική και απ’ αυτή τη συνεργασία το κέρδος θα είναι αμοιβαίο. Δηλαδή, ο Γερμανός επιχειρηματίας θα ανταποκρίνεται έγκαιρα στις πιεστικές παραγγελίες, ενώ στην Ελλάδα θα διατηρούνται και θα δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Αυτή η συνεργασία θα μπορούσε να προσλάβει μορφή χιονοστιβάδας και να επεκταθεί σε πολλούς επιχειρηματικούς τομείς», είπε στην ομιλία του μεταξύ άλλων ο Φούχτελ.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!