Φωτίου: Ο ρόλος των 63 Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας

Το ρόλο και τους στόχους από τη λειτουργία των 63 Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, που θα λειτουργήσουν στη χώρα, παρουσίασε η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, η οποία παραβρέθηκε σήμερα στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία στη Βούλα, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του προγράμματος «ΠΙΚ- ΠΛΑΖ 2017».

Το πρόγραμμα αφορούσε θαλάσσια μπάνια για άτομα με αναπηρία στην Αττική, και σύμφωνα με το υπουργείο «ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση καθώς πάνω από 500 άτομα, με τους αντίστοιχους συνοδούς τους, προσέρχονταν καθημερινά για τα θαλάσσια μπάνια τους».

Στο σύντομο χαιρετισμό η κ. Φωτίου μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Δύο κέντρα κοινωνικής πρόνοιας, το ένα της Κεντρικής Μακεδονίας και το άλλο της Αττικής, πρωταγωνιστούν σε νέους ρόλους. Το Δημόσιο, σε συνεργασία κυρίως με τους εργαζόμενους οι οποίοι μπαίνουν μπροστά και κάνουν καινούργια πράγματα, μπορεί. Αναλαμβάνει νέο ρόλο. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί, γιατί έχουμε τεράστια εμπειρία. Μόνο με συνέργειες μπορούμε να στήσουμε ξανά όλη την πρόνοια, την κοινωνική αλληλεγγύη στα πόδια της, ακόμη και σε περιόδους κρίσης.

Το σημερινό γεγονός είναι μία στιγμή από το νέο ρόλο που επιθυμούμε να παίξουν τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας όλης της Ελλάδος, δηλαδή τα 63 δημόσια ιδρύματα.

Έναν πρωταγωνιστικό ρόλο ο οποίος θα αλλάξει την εικόνα του προνοιακού κράτους. Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής πρωταγωνίστησε σε αυτό το νέο ρόλο, όπως ακριβώς έκανε, πριν από μερικούς μήνες, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας που άνοιξε μία καταπληκτική κατασκήνωση και συγχρόνως λειτούργησε το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας και Παιδιού».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΡΟΛΟΣ, ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ, ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!