Πέμπτη
28
Σεπτέμβριος
Back

Φωτίου για Τατούλη: Γνωρίζει τις διαδικασίες αλλά κάνει “παιχνίδι” ευθυνών

Σχετικά με την ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής  Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου δήλωσε τα εξής:

«Ο κ. Τατούλης επιχειρεί να μας αποδώσει ευθύνες γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει δημιουργήσει Περιφερειακή Κοινωνική Πύλη στην Πελοπόννησο, ενώ η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε στη δημιουργία της “SOCIALATΤICA”.

H αλήθεια είναι ότι η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε στην ενέργεια αυτή με δική της πρωτοβουλία – όπως είχε κάθε δικαίωμα- και χωρίς καμία σχετική συνεργασία ή ενημέρωση προς το Υπουργείο, αφού άλλωστε δεν είχε τέτοια υποχρέωση.

Ο κ. Τατούλης γνωρίζει τη διαδικασία. Για το λόγο αυτό ουδέποτε είχε υποβάλει ανάλογη πρόταση στο Υπουργείο. Το πρόβλημα το οποίο είχε δημιουργηθεί ήταν ότι το Υπουργείο είχε προτείνει τη δημιουργία 25 Κέντρων Κοινότητας στην Πελοπόννησο, ενώ εκείνος επέμενε στη δημιουργία μόνον 5 Κέντρων Κοινότητας και μιας επιτελικής δομής σε επίπεδο Περιφέρειας. Αυτή του την πρόταση το Υπουργείο την απέστειλε, ως όφειλε, στη διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει εγκριθεί.

Ο κ. Τατούλης όμως δεν έχει προκηρύξει καμία άλλη δράση για την αντιμετώπιση της φτώχειας στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος της Πελοποννήσου (κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία δομές αστέγων κ.λπ.) όπως είχε δηλώσει εγγράφως προς το Υπουργείο ότι θα κάνει μετά από εκτίμηση των αναγκών της Περιφέρειάς του.

Αν λοιπόν ο κ. Τατούλης θέλει να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία ας το κάνει. Όπως ξέρει πολύ καλά δεν χρειάζεται άδεια από το Υπουργείο Εργασίας».

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Από το Δεκέμβριο του 2015, κατά τη διαδικασία διαβούλευσης με την αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου, θέσαμε ως κατεξοχήν δράση την ανάπτυξη της Περιφερειακής Κοινωνικής Πύλης Πελοποννήσου και καταθέσαμε και τον πρότυπο κοινωνικό σχεδιασμό.

Επ’ αυτού αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε και μέχρι σήμερα ακόμη την άρνηση της κ. Φωτίου, οι παρεμβάσεις της οποίας έχουν επιφέρει σοβαρές καθυστερήσεις στον Περιφερειακό Κοινωνικό Σχεδιασμό της Πελοποννήσου.

Με έκπληξη είδαμε στο διαδίκτυο τις δημοσιεύσεις της Περιφέρειας Αττικής για τη δημιουργία  του site  “SOCIALATTICA για μια πιο κοινωνική Αττική” και μάλιστα με την αναφορά ότι πρόκειται για καινοτόμα και πρωτοπόρο δράση, που θα την ακολουθήσουν και άλλες Περιφέρειες. Φυσικά και δεν μας ανησυχεί το ότι η Περιφέρεια Αττικής δημιούργησε και προβάλλει μια κοινωνική δράση της. Αντιθέτως, θα λέγαμε ότι μας δικαιώνει για τις πολιτικές επιλογές μας, τις οποίες από το 2015 έως σήμερα με σθένος έχουμε υποστηρίξει, ιδιαίτερα στον τομέα της  Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ώστε οι πολίτες να είναι οι μόνοι ωφελούμενοι κάθε κοινωνικής δράσης.

Θέτουμε ωστόσο απλά ερωτήματα στην κ. Θεανώ Φωτίου: Γιατί για την Περιφερειακή Κοινωνική Πύλη Πελοποννήσου εξαντλήσατε κάθε μέσο, ώστε να μην αφήσετε περιθώρια να δημιουργηθεί; Υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στη συνεργασία σας με τις αιρετές Περιφέρειες; Και αν ναι, να μας τα γνωρίσετε επίσημα.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!