Φωτίου: Έχουν διασφαλιστεί τα χρήματα για πληρωμή εργαζομένων των ΚΗΦΗ

Τη διαβεβαίωση για τη διασφάλιση των πόρων για την καταβολή των δεδουλευμένων σε μεγάλο αριθμό εργαζομένων σε Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) που έχουν ενταχθεί στη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2014-2020 και δεν έχουν πληρωθεί ακόμα, έδωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Συγκεκριμένα η κ.. Φωτίου, σε δήλωση της, σημείωσε τα εξής:

«Το Yπουργείο επικοινώνησε με όλες τις Περιφέρειες όπου εντοπίζονται προβλήματα. Από όλες τις Περιφέρειες δόθηκε η διαβεβαίωση ότι οι διαχειριστικές αρχές των ΠΕΠ έχουν ήδη διασφαλίσει όλους τους αναγκαίους πόρους και έχουν ολοκληρώσει από πλευράς τους τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να πιστωθούν, κατανεμηθούν ή αποσταλούν στα Περιφερειακά Ταμεία τα κονδύλια που πρέπει να εκταμιεύσουν οι δικαιούχοι των πράξεων των ΚΗΦΗ για την πληρωμή των εργαζομένων τους.

Επομένως εναπόκειται στους φορείς υλοποίησης των δομών αυτών (Δήμοι, Νομικά τους Πρόσωπα, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις κλπ) να εκταμιεύσουν αμέσως τα χρήματα που τους έχουν πιστωθεί ή να ζητήσουν να τους πιστωθούν όσα δικαιούνται».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ, ΚΗΦΗ, ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!