Φωτίου: Έρχονται 700 προσλήψεις –Επιδόματα κάθε μήνα στην ώρα τους

Στη νέα σελίδα που ανοίγει για το σύστημα πρόνοιας στη χώρα αναφέρθηκε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου στο πλαίσιο της ενημέρωσης σχετικά με θέματα της αρμοδιότητάς της στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Βασικά σημεία της ομιλίας:

⦁         Έως το 2019 θα αυξηθεί το ποσό για την κρατική πρόνοια στα 2,75 δις ευρώ στο πλαίσιο των αντιμέτρων που ψηφίστηκαν προσφάτως στη Βουλή.

⦁         Μέσα στο καλοκαίρι κατατίθεται ο νόμος για την αναδοχή και υιοθεσία, που θα αλλάξει τους χρόνους και τα δεδομένα σε ένα πολύπαθο χώρο.

⦁         Δημιουργείται πληροφοριακό σύστημα για τη χαρτογράφηση των ιδρυμάτων προνοιακού χαρακτήρα (ΝΠΙΔ, ΝΠΔΔ κα).

⦁         Δημιουργείται ολοκληρωμένο δίκτυο εποπτείας του προνοιακού κράτους με τη δημιουργία 254 Κέντρων Κοινότητας. Σήμερα, λειτουργούν ήδη τα πρώτα 80 στα οποία οι εργαζόμενοι προσελήφθησαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Η στελέχωση των κέντρων θα γίνει από 700 ανθρώπους πολύ υψηλών προσόντων.  Στα Κέντρα Κοινότητας ο πολίτης μπορεί να ενημερώνεται για τα επιδόματα που δικαιούται, τα ευρωπαϊκά ή εθνικά προγράμματα που τρέχουν στον τόπο του, για το αν είναι δικαιούχος voucher ώστε να πάει το παιδί του στο βρεφονηπιακό σταθμό, για τα κέντρα στήριξης οικογένειας, τα κέντρα οργανωμένης φροντίδας για τους ηλικιωμένους, τα κέντρα κακοποιημένων γυναικών, τα κέντρα Ρομά κλπ

⦁         Ιδρύεται ο νέος ΟΓΑ που θα μπορεί να απονέμει τα επιδόματα στους δικαιούχους χωρίς καμία ταλαιπωρία και χωρίς να κοπεί ούτε ένα επίδομα.

Θα είναι οργανωμένος στο πρότυπο του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (που διασυνδέει on line όλες τις βάσεις δεδομένων του κράτους) και θα εκσυγχρονίσει τις διαδικασίες χορήγησης επιδομάτων, ώστε να δίνονται την ίδια μέρα κάθε μήνα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΦΩΤΙΟΥ, ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, 700 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!