Φωτίου: Εργασία το 10% ανέργων δικαιούχων ΚΕΑ -Επέκταση σχολικών γευμάτων

Το 10% των ανέργων δικαιούχων του ΚΕΑ να βρουν δουλειά μέσα σε ένα έτος, από προγράμματα του ΟΑΕΔ και άλλες δράσεις του υπουργείου Εργασίας, αυτό εξήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επίσης, ανακοίνωσε πως τα σχολικά γεύματα επεκτείνονται σε 72.000 παιδιά, μετά το επιτυχημένο πιλοτικό πρόγραμμα στο Πέραμα.

Σύμφωνα με την κ. Φωτίου το πλαίσιο για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης περιλαμβάνει το επιδοματικό αλλά και την παροχή υπηρεσιών υγείας και φαρμακευτικής κάλυψης.

Η αναπληρώτρια υπουργός, εμφανίστηκε σίγουρη ότι «ο κόφτης δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί, ούτε νέα μέτρα θα ληφθούν». Απέδωσε την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, σε διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ των δανειστών, τόνισε ότι «ο λαός εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση» και υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

«Είμαστε δύο χρόνια στην κυβέρνηση, παρά τις προβλέψεις και τις Κασσάνδρες ότι θα πέσουμε σε τρεις μήνες, και χωρίς να έχουμε μαζί μας ούτε τα συνδικάτα, ούτε την Τοπική Αυτοδιοίκηση» ανέφερε και πρόσθεσε: «Δεν δίνουμε τις μάχες για να επιτρέψουμε στο παλαιό κατεστημένο να επιστρέψει, επειδή άλλαξε προβιά».

Υποστήριξε πως έχει μειωθεί η ανεργία από 27% σε 22%, διευκρινίζοντας ότι, παρά τη μείωση, δεν πανηγυρίζει η κυβέρνηση. Συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση είναι εναντίον των ελαστικών μορφών απασχόλησης, υπογραμμίζοντας πως η υπουργός Εργασίας δίνει τη μάχη για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, οι οποίες εξασφαλίζουν βιώσιμες θέσεις εργασίας.

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΕΑ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ, 10%


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!