Φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε παλαιά και καινούρια σπίτια

Υποχρεωτικοί θα είναι οι φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε όλα τα καινούρια σπίτια, όπως ξεκαθάρισε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον Real Fm, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι για τα καινούρια σπίτια θα υπάρχει υποχρεωτικότητα στο να μπαίνουν πρίζες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα «καθώς πλέον η ηλεκτροκίνηση και οι πράσινες μεταφορές είναι στον πυρήνα των προτάσεων της Ε.Ε. Δεν είναι μόδα. Είναι ο νέος οικολογικός τρόπος μετακινήσεων».

Μάλιστα, ο υπουργός πρόσθεσε ότι για τις καινούριες πολυκατοικίες «είναι καλό να υπάρχουν οι υποδοχείς αυτοί από πριν, εκεί που κατασκευάζονται πιλοτές και γκαράζ, παρά να γκρεμίζουμε μετά».

Όσον αφορά στα παλαιά κτίρια, ο υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε τα ακόλουθα: «Δεν μπορούμε να γκρεμίζουμε, αλλά δίνουμε τη δυνατότητα σε όποιον θέλει – στον ιδιοκτήτη αλλά και στον ενοικιαστή με την άδεια του ιδιοκτήτη – να βάλει τέτοιες υποδοχές στο υπόγειο της πολυκατοικίας. Μόνο αν αντιδράσει η πλειοψηφία των ιδιοκτητών, μπορούν να τον σταματήσουν εάν θέλουν. Στην ουσία εφαρμόζουμε ακριβώς τον νόμο που ισχύει για το φυσικό αέριο».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΦΟΡΤΙΣΤΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!