Φόρουμ “Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας” με ομιλία της Ράνιας Αντωνοπούλου

Χαιρετισμό απηύθυνε σήμερα η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, στο φόρουμ για την κοινωνική επιχειρηματικότητα που διεξάγεται 9 και 10 Νοεμβρίου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Για την κυβέρνηση η κοινωνική οικονομία συνιστά προτεραιότητα ύψιστης σημασίας», τόνισε  στον χαιρετισμό της η κ. Αντωνοπούλου, διευκρινίζοντας ότι «η κοινωνική οικονομία δεν αυτοπεριορίζεται απλώς σε ένα ακόμη τρόπο καταπολέμησης της ανεργίας ή στην ενσωμάτωση ευπαθών κοινωνικών ομάδων, αλλά συνιστά έναν εναλλακτικό τρόπο οργάνωσης της παραγωγής και της εργασίας, με έντονα τα στοιχεία της δημοκρατίας στην παραγωγή, της συλλογικότητας και της ικανοποίησης των κοινωνικών αναγκών, με σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες και το περιβάλλον».

Η υπουργός αναφέρθηκε στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την Κοινωνική Οικονομία στη χώρα μας, λέγοντας ότι «παρότι  τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια ραγδαία αύξηση των εγχειρημάτων της κοινωνικής οικονομίας, το υφιστάμενο νομικό  πλαίσιο δεν βοηθά όσο θα θέλαμε προς την κατεύθυνση περαιτέρω ανάπτυξης». «Γι’ αυτό, βρισκόμαστε σε μια διαδικασία, κατόπιν συστηματικών επαφών με τους φορείς του πεδίου, για την αποτελεσματικότερη στήριξη και λειτουργία των υφιστάμενων εγχειρημάτων, ενώ ταυτόχρονα επεξεργαζόμαστε διαφόρων τύπων εργαλεία που θα μπορούσαν να δώσουν περαιτέρω κίνητρα για την ανάπτυξη της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας». Υπό αυτό το πρίσμα, κατέληξε η υπουργός «αναθεωρούμε τον νόμο 4019/2011 που καθορίζει το πλαίσιο λειτουργίας των ΚοινΣΕπ, κωδικοποιούμε τη  συνεταιριστική νομοθεσία και προωθούμε τη δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων στήριξης των εγχειρημάτων της κοινωνικής οικονομίας»

Τη διοργάνωση της διημερίδας για την κοινωνική επιχειρηματικότητα πραγματοποιούν από κοινού το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας, το συνεργατικό ευρωπαϊκό δίκτυο SES Network, το δίκτυο συνεργατικότητας Impact Hub Athens και οι κοινωνικές  συνεταιριστικές επιχειρήσεις «180 ΜΟΙΡΕΣ» και «Άνεμος Ανανέωσης».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΡΑΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΟΡΟΥΜ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!