Φορολογικό νομοσχέδιο: Άμεση ενημέρωση ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

Επίσημη ενημέρωση για την ύπαρξη ή όχι επεξεργασμένου φορολογικού νομοσχεδίου ζητά με επιστολή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Β. Αλεξανδρής στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρ.Αλεξιάδη.

Με την επιστολή του ο κ. Αλεξανδρής ζητεί από τον υπουργό να ενημερώσει αμελλητί το δικηγορικό σώμα, «εάν όντως υφίσταται επεξεργασμένο φορολογικό νομοσχέδιο ή έστω προσχέδιο και, σε μια τέτοια περίπτωση, να μας κοινοποιήσετε το πλήρες κείμενό του, ώστε να διαμορφώσουμε τις παρατηρήσεις και προτάσεις μας επ’ αυτού».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Εν μέσω διατηρήσεως της μακροχρόνιας, πλέον, εκκρεμότητος αποκρυσταλλώσεως του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, ως προς το οποίο έχουμε σταθερά εκφράσει τις αντιρρήσεις μας αναφορικά με τις κυοφορούμενες αλλαγές, με στιβαρή και αναπάντητη έως σήμερα επιχειρηματολογία, παρατηρούμε με έκπληξη ότι αναπτύσσεται έντονη φημολογία περί παράλληλης επεξεργασίας και φορολογικού νομοσχεδίου.

Επειδή ο αιφνιδιασμός και οι ταχείες διαδικασίες δεν ευνοούν τον γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο, αναγκαίες προϋποθέσεις για να αποφεύγονται ρυθμίσεις αντίθετες στη νομιμότητα και επιβαρυντικές για την κοινωνία, παρίσταται σκόπιμο, αλλά και αναγκαίο, να πληροφορηθούμε το συντομότερο δυνατό την ύπαρξη ή μη τέτοιου φορολογικού νομοσχεδίου ή προσχεδίου και, σε θετική περίπτωση, το ακριβές περιεχόμενο αυτού.

Κατόπιν τούτων, σας καλούμε να μας ενημερώσετε αμελλητί εάν όντως υφίσταται επεξεργασμένο φορολογικό νομοσχέδιο ή έστω προσχέδιο και, σε μια τέτοια περίπτωση, να μας κοινοποιήσετε το πλήρες κείμενό του, ώστε να διαμορφώσουμε τις παρατηρήσεις και προτάσεις μας επ’ αυτού».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!