Εξπρές Σάμινα: Ξεκινούν οι διαδικασίες για την ανέλκυση του ναυαγίου

Να υπάρξουν άμεσα ενέργειες για να προστατευτεί το θαλάσσιο περιβάλλον αλλά και να ξεκινήσουν σύντομα οι διαδικασίες για την ανέλκυση του ναυαγίου «Εξπρές Σάμινα», αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα, 6 Ιουλίου, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης με τον δήμαρχο Πάρου, Μάρκο Κωβαίο.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Πλακιωτάκης έκανε λόγο για μια χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση για ένα ζήτημα που ταλανίζει και απασχολεί την τοπική κοινωνία και αφορά το θαλάσσιο περιβάλλον του νησιού τα τελευταία 20 χρόνια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα από το parianostypos.gr, έχει ήδη καταρτιστεί από το Δήμο Πάρου ολοκληρωμένο, ακριβές σχέδιο για την εξεύρεση των πόρων αλλά και την όλη διαδικασία ανέλκυσης του πλοίου, το οποίο και παρουσιάστηκε στον κ. Πλακιωτάκη. Επίσης, το δημοσίευμα αναφέρει ότι έπειτα από ανάλυση των θαλάσσιων υδάτων στην περιοχή του κόλπου της Παροικιάς πιστοποιήθηκε η καθαρότητα και η καταλληλότητά τους για κολύμβηση σε όλες τις περιοχές που βρέχονται από τον κόλπο. Στην περιοχή του ναυαγίου βρίσκονται, μάλιστα, τρία αντιρρυπαντικά σκάφη, ένα μεγάλο σκάφος του Λιμενικού και ένα φουσκωτό, ενώ έχει τοποθετηθεί και φράχτης αντιρρύπανσης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΝΑΥΑΓΙΟ, ΑΝΕΛΚΥΣΗ, ΣΑΜΙΝΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!