Εξοφλούνται οι οφειλές Δημοσίου και δήμων σε ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα αποπληρωθούν οι οφειλές του Δημοσίου και των δήμων  σε ΕΥΔΑΠ- ΕΥΑΘ, ώστε αφενός να εκπληρωθεί ένα από τα τέσσερα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης 1 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο  και αφετέρου να απελευθερωθεί η ιδιωτικοποίησή τους.

Αυτό συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής τετράωρης  πρώτης συνάντησης μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και των επικεφαλής της τρόικας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι δήμοι αυτή τη στιγμή χρωστούν περίπου από 165 έως 190 εκ. ευρώ σε σύνολο 500 εκ συνολικών κρατικών χρεών προς τις δύο εταιρείες. Και δηλώνουν αδυναμία εξυπηρέτησης των οφειλών τους, παρόλο που εισπράττουν τα τέλη της της ύδρευσης από τους δημότες αλλά τα χρησιμοποιούν για να καλύψουν άλλες ανάγκες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Δήμων πρόκειται να μεταφερθούν στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών και να παρακρατηθούν από τις επιδοτήσεις του κάθε δήμου για την περίοδο 2014-15.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΗΜΟΙ, ΕΥΔΑΠ, ΟΦΕΙΛΕΣ, ΕΥΑΘ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!