Έξω από το υπουργείο Εργασίας οι χήρες των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας

Σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας από συζύγους και χήρες θανόντων στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων παρουσία του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Εργασίας επί της οδού Σταδίου.

Οι συγκεντρωμένες ζητούν από την κυβέρνηση να άρει το ηλικιακό κριτήριο χορήγησης σύνταξης χηρείας καταργώντας το σχετικό άρθρο 12 του ν.4387/2016. Έχουν αναρτήσει πανό σχετικά με τα αιτήματά τους, ενώ τονίζουν ότι «είναι απαράδεκτο ηλικιακό κριτήριο χορήγησης σύνταξης χηρείας, λες και ο καθένας μπορεί να διαλέξει πότε θα του χτυπήσει την πόρτα ο θάνατος».

Σύμφωνα με την ΠΟΑΣΥ, αφορμή της εκδήλωσης, αποτέλεσαν οι έως σήμερα υπεκφυγές του αρμόδιου υφυπουργού Εργασίας για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων Αναστάσιου Πετρόπουλου για συνάντηση.

«Δεν μπορείς να πετάς στον Καιάδα χήρες και ορφανά, πρέπει να καταργηθεί ο συγκεκριμένος νόμος» δήλωσε ο επικεφαλής της ομοσπονδίας Γρηγόρης Γερακαράκος.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΥΝΤΑΞΗ ΧΗΡΕΙΑΣ, ΣΤΕΛΕΧΟΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!