Εξισώνεται & μειώνεται η εναλλακτική στρατιωτική θητεία για τους αντιρρησίες συνείδησης (ΦΕΚ)

Την νέα διάρκεια της εναλλακτικής υπηρεσίας κατά την στρατιωτική θητεία και τον χρόνο της οριστικής απόλυσης των αντιρρησιών συνείδησης γνωστοποιεί με απόφαση του ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ρήγας η οποία δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση οι αντιρρησίες συνείδησης, οι οποίοι εκπληρώνουν εναλλακτική υπηρεσία, απολύονται οριστικά μετά τη συμπλήρωση του παρακάτω χρόνου υπηρεσίας:

– Δώδεκα (12) μηνών, όσοι θα ήταν υπόχρεοι πλήρους στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, αν υπηρετούσαν ενόπλως.

– Εννέα (9) μηνών, όσοι θα ήταν υπόχρεοι μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης εννέα (9) μηνών, αν υπηρετούσαν ενόπλως.

– Έξι (6) μηνών, όσοι θα ήταν υπόχρεοι μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης έξι (6) μηνών, αν υπηρετούσαν ενόπλως.

– Τριών (3) μηνών, όσοι θα απολύονταν οριστικά από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, αν εκπλήρωναν ενόπλως τη στρατεύσιμη στρατιωτική τους υποχρέωση, μετά τη συμπλήρωση χρόνου πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας τριών (3) μηνών.

Οι διατάξεις του παραπάνω άρθρου έχουν εφαρμογή και για τις κάτωθι κατηγορίες αντιρρησιών συνείδησης:

– Όσους έχουν ήδη παρουσιαστεί σε φορέα και εκπληρώνουν εναλλακτική υπηρεσία, κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος της παρούσας.

– Όσους απολύθηκαν προσωρινά πριν από την έναρξη ισχύος της απόφασης και θα παρουσιαστούν εκ νέου στην υπηρεσία του φορέα που είχαν διατεθεί για συμπλήρωση του υπολειπόμενου χρόνου εναλλακτικής υπηρεσίας.

Διοικητικές και ερμηνευτικές οδηγίες για την εφαρμογή της απόφασης αυτής εκδίδονται, εφόσον απαιτηθεί, από τη Διεύθυνση Νομικού Σώματος του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΘΗΤΕΙΑ, ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ, ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ, ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!