«Εξετάζεται ήδη η χορήγηση άδειας διαμονής στα θύματα της Μανωλάδας»

Το υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει ήδη, τη δυνατότητα χορήγησης άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους στα θύματα της εγκληματικής επίθεσης στη Μανωλάδα Ηλείας, βάσει των διατάξεων του άρθρου 44 του Ν. 3386/2005.  Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr.

Επισημαίνει δε, ότι «τα απαράδεκτα γεγονότα στη Μανωλάδα Ηλείας, κατά τα οποία αλλοδαποί εργαζόμενοι υπέστησαν εγκληματική επίθεση, καταδεικνύουν την ανάγκη, αφενός να αντιμετωπιστούν νοοτροπίες ρατσισμού, αφετέρου να καταπολεμηθεί η αδήλωτη εργασία».

Επίσης, ο κ. Αθανασίου καταδικάζει, «με απερίφραστο τρόπο, την εγκληματική αυτή ενέργεια, που εκθέτει διεθνώς τη χώρα μας και επισημαίνουμε την αναγκαιότητα να σέβονται όλοι το νομικό πλαίσιο της χώρας, με την υποχρέωση καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζομένους και τήρησης των νόμων».

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, τονίζει ότι «η Ελλάδα του μέλλοντος χρειάζεται οργανωμένη, νόμιμη μετανάστευση, που θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας».

Διαβάστε επίσης

Συνελήφθησαν οι επιστάτες

Ν. Δένδιας: Δεν θα απελαθούν τα θύματα της επίθεσης

ΥΠΕΣ: Δίνει άδεια παραμονής στα θύματα της Μανωλάδας

ΚΕΔΕ: Προστατέψτε ακόμη και τους παράνομους μετανάστες…

Kατεπείγουσα εντολή σε ΣΕΠΕ για την Μανωλάδα

Δεν ειναι γενικευμένο το πρόβλημα, λέει ο δημαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΜΑΝΩΛΑΔΑ, ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!