Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Τι λέει για την εφαρμογή ελέγχου στην Εστίαση

Σε εφαρμογή έχουν τεθεί από σήμερα 16.07.2021 τα νέα μέτρα που αφορούν τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης, σύμφωνα με τα  οποία ανοίγουν οι κλειστοί χώροι για καθήμενους που έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει.

H ΕΑΔ αναφέρει:

Συγκεκριμένα στην είσοδο του εστιατορίου, του μπαρ ή του καφέ, οι πελάτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους, εκτός από την μάσκα, και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο θα σκανάρεται από τον υπεύθυνο του καταστήματος μέσω της νέας ηλεκτρονικής εφαρμογής app Covid Free GR που μπορεί να επαληθεύει το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού και βεβαιώσεις από την ιστοσελίδα gov.gr. Πρόκειται για μια νέα ψηφιακή και εύχρηστη εφαρμογή για πελάτες, επιχειρηματίες και όργανα ελέγχου, που θα επιτρέπει χωρίς μεγάλη επιβάρυνση για τα καταστήματα να ανοίξουν και κλειστούς χώρους που δεν αξιοποιούνταν μέχρι σήμερα.

Οι έλεγχοι διενεργούνται με αμείωτη ένταση σε όλη την επικράτεια με επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος με βασικό στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΛΕΓΧΟΙ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]