Εθελούσια μερική απασχόληση και προσωρινή απασχόληση στο Δημόσιο

Και επίσημα, πλέον, ακούστηκε, διά στόματος υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, η εφαρμογή του κανόνα 1-10 για το τρέχον έτος και η εφαρμογή του κανόνα 1-5 για τις προσλήψεις στο Δημόσιο για την τετραετία 2012-2015.

Τα παραπάνω, που περιλαμβάνονται στα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος για τη μείωση της μισθολογικής δαπάνης κατά 2,2 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της διευρυμένης ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Όπως γνωστοποίησε, επίσης, ο υπουργός Οικονομικών θα τεθεί σε εφαρμογή για πρώτη φορά:

– Η εθελούσια μερική απασχόληση για όσους μονίμους υπαλλήλους το επιλέξουν,

– Η εθελούσια προσωρινή αποχώρηση για πέντε χρόνια, με άδεια άνευ αποδοχών, προκειμένου ο δημόσιος υπάλληλος να απασχοληθεί στον ιδιωτικό τομέα και κατόπιν να επιστρέψει στη θέση του,

– Η αξιολόγηση των μετατάξεων μέσω ΑΣΕΠ,

– Η δυνατότητας να τεθεί ο υπάλληλος σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας για 3-5 χρόνια, πριν από τη διαδικασία μετάταξης, λαμβάνοντας μέρος του μισθού του (πιθανότατα το 50%). Το μέτρο απευθύνεται κυρίως σε υπαλλήλους αορίστου χρόνου που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και είναι υπό μετάταξη.

Για προηγούμενη σχετική ανάρτηση aftodioikisi.gr, κλικ εδώ.

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!