ΕΣΠΑ: Τα νέα προγράμματα για ενίσχυση κοινωνικών ομάδων & δημιουργία μικρών επιχειρήσεων – Πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους

Τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ τα οποία έχουν ενεργοποιηθεί ή ενεργοποιούνται το επόμενο διάστημα περιλαμβάνουν δύο βασικούς άξονες περιλαμβάνουν. Μεταξύ αυτών είναι η Ένταξη Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων (ΕΚΟ) στα δημοτικά σχολεία και η ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δράσεων.

Στην πρώτη περίπτωση, οι εκπαιδευτικοί που θα απασχοληθούν στο πλαίσιο της Δράσης, θα στελεχώσουν τις Τάξεις Υποδοχής με κύριο αντικείμενο την εκμάθηση της Ελληνικής ως δεύτερης / ξένης γλώσσας αλλά και τη διδακτική στήριξη σε άλλα αντικείμενα, ώστε να διευκολύνεται η ομαλή προσαρμογή και παραμονή των μαθητών στο εκπαιδευτικό σύστημα. Η περίοδος υποβολής έχει ξεκινήσει από 8/3/2016 και ολοκληρώνεται αύριο 15/3/2016

Το δεύτερο το πρόγραμμα «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα»  στοχεύει στη δημιουργία πολύ μικρών και μικρών, βιώσιμων επιχειρήσεων με έμφαση σε καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια και στην ενίσχυση της απασχόλησης με τη δημιουργία βιώσιμων νέων θέσεων απασχόλησης.  Με το πρόγραμμα ενισχύονται: (α) άνεργοι και (β) φυσικά πρόσωπα που ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα ή και συνεργασίες/ενώσεις αυτών, προκειμένου να ιδρύσουν νέα επιχείρηση.

Η περίοδος υποβολής ξεκινάει από 17/3/2016 και διαρκεί μέχρι 27/4/2016.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρουν οι ενδιαφερόμενοι ΕΔΩ και ΕΔΩ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΣΠΑ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!