Έρχεται το Εθνικό Κέντρο Απονομής Συντάξεων για... γρήγορη σύνταξη - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
25
Οκτώβριος
Back

Έρχεται το Εθνικό Κέντρο Απονομής Συντάξεων για… γρήγορη σύνταξη

Έως το τέλος του 2014 θα τεθεί σε λειτουργία ο νέος φορέας «Εθνικό Κέντρο Απονομής Συντάξεων» με στόχο την απονομή της σύνταξης μέσα σε λίγες ημέρες.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Πλακιωτάκης, στο υπουργείο βρίσκεται, ήδη, σε εξέλιξη η απαιτούμενη διαδικασία για τη δημιουργία του νέου φορέα, ο οποίος θα στελεχωθεί από υπαλλήλους όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο κ. Πλακιωτάκης εξήγησε ότι οι υπάλληλοι του Εθνικού Κέντρου Απονομής Συντάξεων θα έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση σε όλα τα ασφαλιστικά βιογραφικά, ανεξάρτητα εάν πρόκειται για διαδοχική ασφάλιση. Πλέον, οι ασφαλισμένοι μόνο με μία αίτηση, είτε πρόκειται για κύρια και επικουρική σύνταξη, είτε για εφάπαξ, θα απευθύνονται στο Εθνικό Κέντρο και όπως εκτιμά το υπουργείο θα χρειάζονται μόνο λίγες ημέρες για την απονομή της σύνταξης.

Ο υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στο Εθνικό Κέντρο Απονομής Συντάξεων με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για το περιφερειακό κατάστημα του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ στη Χαλκίδα, την οποία είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος, επισημαίνοντας ότι για τους ασφαλισμένους της εκλογικής περιφέρειάς του, ο χρόνος αναμονής για την απονομή της σύνταξης φθάνει τους 27 μήνες, χρόνος απαράδεκτος για την κοινωνική προσφορά του ΙΚΑ και την επίδοσή του.

Ο κ. Πλακιωτάκης ενημέρωσε τον βουλευτή για τις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί, προκειμένου να στελεχωθεί το συγκεκριμένο υποκατάστημα με πρόσθετο προσωπικό, το οποίο είναι αναγκαίο για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Όμως, παράλληλα έσπευσε να υπενθυμίσει και μία σειρά από μέτρα που «συνιστούν μία πραγματική επανάσταση» για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι φέτος 2,8 εκατομμύρια συνταξιούχων δεν στήθηκαν ξανά στις ουρές, στο ασφαλιστικό ταμείο τους, προκειμένου να λάβουν βεβαίωση συντάξιμων αποδοχών, καθώς η βεβαίωση προεκτυπώθηκε στις δηλώσεις τους. Εξάλλου, υπογράμμισε ότι με το σύστημα ΑΤΛΑΣ καταργήθηκαν τα βιβλιάρια υγείας για 10.000.000 ασφαλισμένους και έμμεσα ασφαλισμένους και πλέον η θεώρησή τους γίνεται ηλεκτρονικά, ενώ με το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ 196.695 επιχειρήσεις μπορούν με το πάτημα ενός κουμπιού να δηλώσουν τη μεταβολή του προσωπικού τους. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!