Έρχεται νέος νόμος με αυστηρές ποινές στους φοροφυγάδες

Νόμο με αυστηρές ποινές για περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής και «ξεπλύματος μαύρου χρήματος» προωθεί το οικονομικό επιτελείο, με στόχο να έχει οριστικοποιηθεί ως προς τις διατάξεις του και να ψηφιστεί μέσα στον Ιούνιο.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», η πρώτη μεγάλη τομή αφορά την προώθηση ρύθμισης για τον μη ανασταλτικό χαρακτήρα των ποινικών διώξεων και των ποινών κάθειρξης για χρέη και φοροδιαφυγή άνω των 200.000 ευρώ.

Το δεύτερο μέτρο προβλέπει την επιτάχυνση των διαδικασιών και την άρση των νομικών εμποδίων για δεσμεύσεις – εξπρές κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων φορολογουμένων που εντοπίζονται από τις ελεγκτικές Αρχές να έχουν διαπράξει οικονομικά εγκλήματα. Στόχος είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα από την εξακρίβωση του αδικήματος να προχωρά σε δήμευση της περιουσίας του παραβάτη και να διασφαλίζει έτσι το δημόσιο συμφέρον και την ικανοποίηση των χρηματικών απαιτήσεών του από την «αξιοποίηση» των περιουσιακών στοιχείων.

Η τρίτη ανατροπή έχει να κάνει με την «ενεχυρίαση» των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων του φοροπαραβάτη, έτσι ώστε το Δημόσιο να διασφαλίζει την είσπραξη των απαιτήσεών του σε σύντομο χρονικό διάστημα από τη διαπίστωση του αδικήματος από τον πολίτη.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!