Έρχεται νέα ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια

Θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση της νέας ρύθμισης για τα «κόκκινα» δάνεια, συμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα το πρωί στην πρωινή εκπομπή του Mega ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Οπως ανεφερε ο υπουργός, οι αλλαγές θα γίνουν σε τρεις άξονες:

1. Στην αναθεώρηση του «νόμου Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, χωρίς ο υπουργός να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες,

2. Σε παρεμβάσεις στο σύστημα «Τειρεσίας», προκειμένου να επιτευχθεί ο εξορθολογισμός του συστήματος και να γίνει πιο δίκαιο και διαφανές, καθώς και

3. Η ρύθμιση θα αφορά τα ενήμερα δάνεια και τα κριτήρια για την ένταξη σε αυτήν θα είναι το ύψος του εισοδήματος, συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι  ο στόχος είναι σε βάθος τετραετίας όσοι ενταχθούν στη ρύθμιση να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση ή στο επιτόκιο ή στο ύψος της δόσης που πληρώνουν για την εξυπηρέτηση του δανείου τους.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΑΝΕΙΑ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΡΥΘΜΙΣΕΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!