Έρχεται νέα παράταση στα «κόκκινα δάνεια» – Τι επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Με τροπολογία που αναμένεται να καταθέσει αύριο στην Βουλή, το υπουργείο Οικονομίας θα «παγώσει» περαιτέρω την πώληση των κόκκινων στεγαστικών δανείων με προσημείωση πρώτης κατοικίας. Αντιστοίχως, το ίδιο θα κάνει και στα επιχειρηματικά δάνεια μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Η παράταση στην πώληση συγκεκριμένων κατηγοριών δανείων θα είναι η δεύτερη κατά σειρά μετά από εκείνη του Φεβρουαρίου. Ο λόγος της παράτασης σχετίζεται με την καθυστέρηση στην έναρξη των συζητήσεων για την αξιολόγηση του μνημονίου, καθώς οι διαπραγματεύσεις για το νέο πλαίσιο που θα διέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις της πώλησης των συγκεκριμένων κατηγοριών δανείων από τις τράπεζες σε εταιρείες μεταβίβασης απαιτήσεων, δεν αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου οπότε εκπνέει η προηγούμενη παράταση στην εφαρμογή του νόμου 3454/2015.

Η παράταση θα ισχύσει έως τις 15 Απριλίου και η σχετική τροπολογία θα αναφέρει τα εξής:

«Η εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου αναστέλλεται ως προς τις καταναλωτικές δανειακές συμβάσεις, τις συμβάσεις με υποθήκη ή με προσημείωση υποθήκης πρώτης κατοικίας και τα δάνεια και τις πιστώσεις προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, όπως αυτές ορίζονται από τη σύσταση 2003/361/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 6ης Μαΐου 2003 (Επίσημη Εφημερίδα Λ124/20.5.2003), καθώς και τα δάνεια με εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου, μέχρι την 15η Απριλιου2016».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!