Έρχεται ανασχηματισμός με… πρώτο πιάτο Μανιτάκη

Το κυβερνητικό φιάσκο με τη διάταξη για τους συμβασιούχους, την οποία όλοι τώρα επιχειρούν να φορτώσουν αποκλειστικά στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη, επισπεύδει εκ των πραγμάτων τα σενάρια του ανασχηματισμού.

«Δεν πάει άλλο, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι» ακούει καθημερινά από τους στενούς του συνεργάτες ο Α. Σαμαράς.

Οι τελευταίες εξελίξεις, φέρνουν κοντά τον ανασχηματισμό, αλλά δημιουργούν νέα δεδομένα στο σταυρόλεξο του. Δεδομένα που υπήρχαν, πριν την ρύθμιση και τις αναταράξεις που επέφερε, δεν υπάρχου πλέον.

Κεντρικό πρόσωπο των εξελίξεων των τελευταίων ημερών αλλά και της σημερινής ημέρας ο κ. Μανιτάκης.  Τα σενάρια που τον ήθελαν να εγκαταλείπει τον υπουργικό θώκο, αντιμετωπίστηκαν με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, αφήνοντας σε κενό αέρος τους σχεδιασμούς κυβερνητικών στελεχών που έκαναν άλλους σχεδιασμούς για την διαχείριση του φλέγοντος και καθοριστικού στοιχήματος της μεταρρύθμισης στη δημόσια διοίκηση.

Δεύτερη παραίτηση;

Ο εμφύλιος στη ΔΗΜΑΡ, με τον κ. Α.  Ρουπακιώτη να αρνείται να υπογράψει την επίμαχη διάταξη και οι βολές που εξαπέλυσε και σήμερα μιλώντας για τερατούργημα και επισημαίνοντας ότι δεν του ζητήθηκε η γνώμη του έδωσαν την ευκαιρία στο Μ. Μαξίμου να μιλήσει για ασυνεννοησία υπουργών της ΔΗΜΑΡ, αποποιούμενο κάθε ευθύνη την οποία φόρτωσε εξ ολοκλήρου στον κ. Μανιτάκη.

Το γεγονός τη μη παρουσίας του κ. Μανιτάκη στο υπουργικό συμβούλιο της οποίας είχαν προηγηθεί φήμες για παραίτηση του δίνει και πάλι τροφή σε σενάρια.

Πόσο μάλλον που χθεσινές φήμες (οι οποίες διαψεύδονταν από συνεργάτες του υπουργού) μετά την απουσία του Α. Μανιτάκη από τη συνεδριαση του υπουργικού συμβουλίου έφεραν τον Α. Μανιτάκη να τελεί υπό παραίτηση. Είναι δε η δεύτερη φορά  που διακινούνται τέτοιου είδους φήμες. Η πρώτη ήταν κατά τη διάρκεια της σφοδρής αντιπαράθεσης με τον Γ. Στουρνάρα, όταν για μερικές ώρες η θέση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρέμενε κενή…

 

Διαβάστε επίσης:

Η Δημόσια Διοίκηση «αγκάθι» του ανασχηματισμού

Ανασχηματισμός με νέο «καπέλο» Σαμαρά σε Μανιτάκη

Κυβέρνηση: Γκάζι και προβληματισμοί για τις απολύσεις

«Λίστα Σταμάτη»

Ένας «επιτηρητής» (του Αντώνη) για τον Αντώνη…

Μανιτάκης-Βολουδάκης: Οι απολύσεις έφεραν ρήξη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση