Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης: Προκαλούν έκπληξη οι δηλώσεις Μπουτάρη για επιστράτευση εργαζομένων

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καταδικάζει τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, περί επιστράτευσης των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε «θεμελιώδης και πάγια θέση του Ε.Κ.Θ. είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει εργασία χωρίς αμοιβή. Αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων που είναι απλήρωτοι να καταφεύγουν σε κινητοποιήσεις και πραγματικά μόνο έκπληξη και δυσφορία προκαλούν οι δηλώσεις του Δημάρχου της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη περί «επιστράτευσης»». Και προσθέτει: «αν κάποιος δεν μπορεί να προσφέρει στην επίλυση ενός προβλήματος, καλύτερα τότε να σιωπά. Άλλωστε, θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι πως το επικοινωνιακό βέρτιγκο αποτελεί σοβαρή ασθένεια και πως οι «ρουκέτες» και τα «πυροτεχνήματα» αποτελούν παρωχημένο είδος άσκησης πολιτικής».

Το Ε.Κ.Θ, τέλος, «καλεί τον αρμόδιο Υπουργό ως εγγυητή της σύμβασης και τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, να σταματήσουν τα παιχνίδια και να σταθούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στο θέμα που ταλαιπωρεί τους εργαζόμενους και το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΑΣΘ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΟΥΤΑΑΡΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!