Έρχονται έκτακτα μέτρα για τους μακροχρόνια ανέργους

Ανακοινώσεις για την ενίσχυση των μακροχρόνια ανέργων αλλά και των εποχικά εργαζόμενων στον Τουρισμό προανήγγειλε με δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε πως όσοι επλήγησαν από την πανδημία δεν θα πληρώσουν άδικους φόρους, τονίζοντας πάντως πως οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί.

Ακόμα σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό οι απαιτούμενες δαπάνες με ηλεκτρονικές συναλλαγές πρέπει να φτάνουν στο 30% του εισοδήματος, όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα και θα περιλαμβάνουν όπως φαίνεται σύνθετα κριτήρια, ποια θα είναι και ηλικιακά. Για τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων για μειωμένα ή μηδενικά ενοίκια, σημείωσε πως τα χρήματα είναι διαθέσιμα και πως άμεσα θα υπάρξουν πληρωμές.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε ακόμα πως η προκαταβολή φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες αποτελεί αντικείμενο συζήτησης με τους θεσμούς, ενώ δήλωσε κατηγορηματικά αρνητικός στο ενδεχόμενο ενός νέου μνημονίου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΜΕΤΡΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!